Новости Новости 09.08.2010 в 05:00 comment

Олімпіада з програмування 2010

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/2f8d57cddfeb455ba418faa11ee01bb0?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/2f8d57cddfeb455ba418faa11ee01bb0?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

ITC.UA

автор

Найбільшою та найпопулярнішою світовою студентською олімпіадою є першість світу АСМ з програмування, на першому (університетському) етапі якої беруть участь більш як 200 000 команд (0,5 млн. студентів). Лише у світових півфіналах минулого року взяло участь 7109 команд з 1838 університетів 88 країн світу. Результати цих змагань формують імідж країн, демонструючи їх потенціал з розвитку інформаційних технологій.

Починаючи з 2001 року у Вінницькому національному технічному університеті при підтримці Міністерства освіти та науки України, ТОВ «Арт-мастер» та Всеукраїнського благодійного фонду «Асоціація підтримки та розвитку інформаційних технологій» («АПРІТ») проходить фінал Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування.

Не змінюючи традицію, цього року з 7 по 11 вересня буде проходити десятий, ювілейний фінал Олімпіади, в якому приймуть участь майже 40 команд з України, Вірменії, Білорусії, Болгарії, Грузії, Молдови, можливо Росії та Румунії.

В минулому році перемогу у фіналі Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування здобула команда Національного технічного університету України «Київського політехнічного інституту», отримавши можливість представляти Україну на Всесвітній олімпіаді з програмування під егідою Асоціації комп’ютерної техніки (АСМ), де зайняла золоте призове місце.

Хочеться зауважити, що за роки проведення Олімпіади в Україні, наша країна вийшла на п’яту позицію у світовому рейтингу програмістів, яку міцно утримує, випереджаючи США.

На відзнаку великих досягнень українських студентів, Оргкомітет першості світу з програмування минулого року включив Всеукраїнську олімпіаду до структури першості світу, надавши їй офіційний статус чвертьфіналу. На цьогорічному засіданні Оргкомітету планується надати Олімпіаді з 2011 року статус міжнародного півфіналу першості світу у південно-східній Європі. У зв’язку з цим планується прибуття представників Оргкомітету першості світу на фінал Всеукраїнської олімпіади з метою знайомства з його організаційним рівнем.
В цьому році Спонсорами та Партнерами Олімпіади виступають такі відомі компанії як «FUJITSU», «ESET-Ukraine», «ЕС ЕНД ТІ УКРАЇНА», «ДАТАГРУП», «EPAM», «CDM», «БАКОТЕК», «Globallogic», Вінницька торгово-промислова палата.

Курс-професія "Junior Data Analyst" від robot_dreams.
Комплексний курc для всіх, хто хоче опанувати нову професію з нуля.На прикладі реальних датасетів ви розберете кожен етап аналізу даних.
Програма курсу і реєстрація

Медіа підтримку забезпечують: «ITC.UA», журнал «Компьютерное Обозрение», Асоціація «Інформаційні технології України», тижневик «Работа и учеба», «Microsoft User Group Вінниця» та багато інших.
А поки що побажаємо всім учасникам успіхів та професійного натхнення, а майбутнім переможцям фіналу – 1 призового місця на Всесвітній олімпіаді!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: