Рубрики Статьи

Перелік альтернативних месенджерів на випадок блокування Telegram

Опубликовал
Глеб Перерва

На жаль риторика та дії Павла Дурова, засновника одного з найбільш популярних месенджерів в Україні, за останні дні все більше змушує замислитися про перехід до інших засобів зв’язку.

Telegram недарма користується такою популярністю, адже він завжди був простим та зручним у використанні, з великою кількістю потрібного функціоналу. Але схоже, що альтернативу все ж доведеться розглянути.

Viber

Розробник: Viber Media S.à r.l

Онлайн-курс Pyton від Powercode academy.
Опануйте PYTHON з нуля та майте проект у своєму портфоліо вже через 4 місяця.
Приєднатися

Операційна система: Windows, macOS, Linux, Android, BlackBerry OS, iOS, Series 40, Symbian, Bada и Windows Phone

Не менш популярна програма-месенджер, яка дозволяє надсилати повідомлення, здійснювати відео- та голосові дзвінки через інтернет (голосові дзвінки між користувачами із встановленим Viber безкоштовні).

Viber на жаль не такий зручний, як Telegram, та й містить у собі багато зайвої інформації і рекламу, але в цілому альтернатива непогана.

Завантажити через Google Play

Завантажити через App Store

 

Facebook Messenger

Розробник: Meta

Операційна система: iOS, Android, Blackberry, Windows Phone 8, Windows 10

Додаток для обміну миттєвими повідомленнями та відео, створене Facebook. Воно інтегроване із системою обміну повідомленнями на основному сайті Facebook та побудовано на базі відкритого протоколу MQTT. За даними на квітень 2017 року, місячна аудиторія месенджера становила 1 млрд. осіб.

Перехід на цей месенджер спрощує той факт, що багато хто вже має акаунт у Facebook та знайомий із тим як ним користуватися. Але в цьому ж і мінус додатка, адже він не працює без реєстрації у соц мережі від Цукерберга.

Завантажити через Google Play

Завантажити через App Store

 

Google Chat

Розробник: Google

Операційна система: Android, iOS або через Gmail у браузері

Додаток від Google який прийшов на заміну Google Hangouts. Комунікаційне програмне забезпечення, розроблене Google, створене для команд, яке забезпечує прямі повідомлення та командні чати, а також функцію групового обміну повідомленнями, що дозволяє ділитися вмістом Google Диска. Це одна з двох програм, які є заміною Google Hangouts, іншою є Google Meet. Google планувала припинити роботу з Google Hangouts у жовтні 2019 року.

Google планує припинити підтримку Google Hangouts і замінити його на Google Chat на початку 2022 року, що власне і відбувається зараз. У лютому 2022 року Google оголосила про намір розпочати остаточний перехід усіх клієнтів Google Workspace з Google Hangouts на Google Chat, який планують завершити у травні 2022 року.

Завантажити через Google Play

Завантажити через App Store

Signal

Розробник: Signal Foundation

Операційна система: Android, macOS, iOS, Linux и Microsoft Windows

Клієнтський додаток для обміну миттєвими повідомленнями та інтернет-телефонії з вільним та відкритим вихідним кодом.Під час розробки увага акцентувалась на конфіденційності та безпеці. Додаток для Android може також використовуватись для відправки та отримання незашифрованих SMS.

Докладніше можна ознайомитися у нашому огляді за посиланням.

Завантажити через Google Play

Завантажити через App Store

 

Skype

Розробник: Microsoft

Операційна система: Microsoft Windows, macOS, Android, iOS, Symbian OS, Windows Phone, Linux, BlackBerry OS і webOS

Давно знайомий кожному користувачу ПК Skype останнім часом трохи здав позиції популярності, але тепер у забутого відео-коллера є шанс стати популярним месенджером.

Завантажити через Google Play

Завантажити через App Store

 

Discord

Розробник: Discord Inc

Операційна система: macOS, Linux, iOS, Android, браузер и Microsoft Windows

Discord найбільш популярний у геймерів та школярів, але його цілком можливо використовувати і дорослим не геймерам.

Кросплатформова пропрієтарна система миттєвого обміну повідомленнями з підтримкою VoIP та відеоконференцій. Розробник Discord Inc. з Сан-Франциско.

Завантажити через Google Play

Завантажити через App Store

 

Element.io (колишній Riot.im)

Розробник: New Vector

Операційна система: Linux, Android, Microsoft Windows, macOS, iOS, веб-додаток

Element.io — вільний кросплатформний месенджер, працюючий за протоколом Matrix, що розповсюджується за ліцензією Apache. Завдяки використанню федерального протоколу користувач може підключитися до будь-якого сервера Matrix та спілкуватися з користувачами інших серверів спільної мережі.

Завантажити через Google Play

Завантажити через App Store

 

Wire

Розробник: Wire Swiss

Операційна система: iOS, Android, Windows, macOS, Linux та веб-браузерів, таких як Firefox

Зашифрована програма для спілкування та співпраці. Пропонує набір для спільної роботи, що включає месенджер, голосові дзвінки, відеодзвінки, конференц-дзвінки та обмін файлами — все це захищено безпечним наскрізним шифруванням.

Завантажити через Google Play

Завантажити через App Store

 

Threema (тільки платний)

Розробник: Threema GmbH

Операційна система: iOS, Android, Windows Phone

Це платна програма для обміну миттєвими повідомленнями з відкритим кодом із наскрізним шифруванням для iOS та Android.

Програмне забезпечення засноване на принципах конфіденційності, для нього не потрібен номер телефону чи будь-яка інша особиста інформація; це допомагає анонімізувати користувачів певною мірою. Окрім текстових повідомлень, користувачі можуть здійснювати голосові та відеодзвінки, надсилати мультимедіа, місцезнаходження, голосові повідомлення та файли.
Веб-версію Threema Web можна використовувати на настільних пристроях, але лише за умови, що телефон користувача з інсталяцією Threema знаходиться в мережі. Threema розроблена швейцарською компанією, сервери знаходяться в Швейцарії, а розробка базується в Pfäffikon SZ.

Завантажити через Google Play

Завантажити через App Store

 

Месенджер WhatsApp у перелік не включили через його вкрай сумнівну репутацію.
Можливо зараз кращий час для українських розробників, аби створити месенджер, який не буде поступатися Telegram та іншим додаткам хоча б у базовому функціоналі.

Disqus Comments Loading...