Рубрики Обзоры

РЕБУСИ – головоломки українською

Опубликовал
Олег Данилов

Якщо на Steam ігри з українським інтерфейсом і локалізацією вже давно не рідкість, то на мобільних платформах україномовні проекти можна перерахувати на пальцях однієї руки. Приємно, що нещодавно їх число поповнилося не просто грою українською мовою, але мовною грою, головоломкою «РЕБУСИ» від київської студії Jutiful.

РЕБУСИ

Жанр головоломки
Платформи iOS, Android, Online
Розробник Jutiful
Видавець Jutiful
Посилання iOS, Android, Online

В епоху розквіту поліграфії різноманітні ребуси були неодмінним атрибутом дитячих і молодіжних журналів. Цілком слушно, що з настанням пост-PC ери вони, як і самі журнали, мігрували на планшети.

«РЕБУСИ» – українська версія аналогічної головоломки студії Jutiful, що вийшла ще в 2015 році англійською і російською мовами. Природно, у зв’язку з мовними відмінностями це не просто перенесення, а справжня адаптація, для української версії довелося вигадувати власні завдання, хоча частина з них і використовує ідеї з інших мовних версій. Той же ребус в логотипі гри – перероблене англійське лого.

Онлайн-курс "Комерційний Аудіопродакшн" від Skvot.
Навчіться створювати, зводити й мастерити музику для комерційних проєктів — кіно, серіалів, улюблених ігр чи вірусних рекламних роликів.
Детальніше про курс та довід лектора

Київська студія Jutiful була заснована в 2012 р і найвідоміший продукт розробників – анімована головоломка AZZL, що потрапила до переліку кращих ігор 2015 року за версією самої Apple.

«Ребуси» виконані в настільки ж яскравому та часом абсурдному стилі, що і AZZL, щоправда без кумедної анімації. Самі ребуси вийшли різного рівня, деякі зовсім вже простенькі, над іншими доведеться неабияк поламати голову. Буква K, складена з продуктів – це звичайно ж «ïжак», велика Ф у вигляді раку – «фрак», буква K біля символу хімічного елемента 88 – «крадiй», кіт, що говорить «гур» – «гуркiт» і т.ін.

Всього в грі 65 рівнів, у кожному з яких шість головоломок. Грати найзручніше невеликими набігами, по 5-10 хвилин, роблячи перерви, щоб дати попрацювати підсвідомості. Дуже добре підходить гра і для вечірок, адже ребуси веселіше розгадувати в компанії.

Зараз «РЕБУСИ» – безкоштовна гра з вбудованими покупками та дещо заплутаною ціновою політикою. Ви можете купувати окремі рівні за $ 0,99 або розблокувати весь контент за $ 29,99. Скажімо відверто, істотна сума. Жителі міст, в яких є супермаркети мережі «Ciльпо», в більш виграшному становищі. Гра випущена спільно з цією торговою мережею і купуючи товари в «Ciльпо» ви отримуєте на чеках коди, які дозволяють розблокувати рівні. Один код дається за разову покупку на суму більш ніж 99 грн., за кожен акційний товар: шоколадки, пакетики кави, насіння, тощо, ви отримуєте окремий код. Плюс коди можна просто купувати на касі за 4,99 грн. Найвигідніший варіант – покупка одноразових пакетиків кави Jacobs. 10 пакетиків – 10 кодів, всього за 24,40 грн. Одна незручність – вводити десятки 12-значних кодів розблокування трішки важко.

Взагалі ж, це, здається, перша настільки загальна акція роздрібної мережі спільно з вітчизняними розробниками ігор. Час її дії з 14 квітня по 20 червня 2016 р. Чи акцію буде продовжено поки що невідомо. Якщо ні, розробники планують змінити цінову політику, в тому числі знизити вартість розблокування рівнів.

«РЕБУСИ» вийшли на iOS і Android, крім того, в них можна зіграти на сайті «Ciльпо». Шкода, але синхронізація між версіями не працює.

«РЕБУСИ» – кумедна гра для недовгих сесій. Якщо ви регулярно закуповуєтесь в «Cільпо» і любите розчинну каву – вона перепаде вам майже задарма. Якщо ж ходите в інший супермаркет – рекомендуємо почекати закінчення акції і зниження цін.

P.S. Цей огляд є експериментальним і є перекладом з російської. Не судіть суворо.

Disqus Comments Loading...