Рубрики Блоги

Beeline: облом на яскравій стороні

Опубликовал
programmeritc

Після нещодавної корекції тарифу "29" від білайну, ця компанія, здавалось, вже нічим більш неприємним не могла здивувати. Та яке ж було здивування, коли близька людина автора позбулася усіх коштів на своєму рахунку, і доступ до послуг оператору був заблокований! Добре, що в арсеналі виявилась додаткова сім-картка іншого оператора, який і врятував ситуацію, дозволивши нам домовитись про зустріч.

Оскільки сервісного номеру телефону, за яким можна поспілкуватись з живою людиною у оператора "Білайн" в ході перегляду сайту виявлено не було, було вирішено зайти в меню управління послугами, і подивитись, як були "витрачені" кошти.  Однак і тут нас чекала невдача: на сторінках управління компанія "Білайн" запропонувала поділитись своєю особистою інформацію, а не надати вичерпну інформацію про витрачені абонентом кошти. Якщо хто небуть навіть заїкнеться про можливу платність такої послуги, нагадую, що у будь-яких закладах торгівлі вас не просять окремо сплачувати за чек, а дають змогу перевірити перелік та вартість наданих товарів та послуг.

Рятівною для нас виявилась форма, яку можна було заповнити на сайті: незабаром до нас зателефонувала служба підтримки клієнтів. Ця служба пояснила проблему масовим збоєм білінгу, та порадила чекати повернення коштів.

Варто зазначити, що серед моїх рідних є одна людина поважного віку — абонент Білайну, і такі примхи оператора можуть становити для неї реальну загрозу здоров’ю, чи навіть життю: адже "крадіжка" грошей з мобільного рахунку, і мовчання оператора — це неабиякий стрес, який в похилому віці може спричинити критичне підвищення тиску, що потребує госпіталізації, або навіть стати відправною точкою на той світ. Втім, мої родичі не постраждали, оскільки для них я люб’язно виконав обов’язки слубжи підтримки сам.

Онлайн-курс "Маркетолог" від Laba.
Пройдіть повний шлях розробки маркетингових стратегій на практиці та з фідбеком від CEO бренд-маркетингової агенції.
Програма курсу і реєстрація

Отже, я не хочу піднімати тему обговорення етичних принципів корпорацій, однак, я вимагаю зручної можливості перевіряти, наскільки відповідають обсяги знятих грошей наданим послугам — у зручній формі, без додаткових умов і будь-якої плати.

Цей запис можна рахувати як публічне звернення абонента до оператора "Білайн".

 

P.s. Нарешті, оператор таки повернув гроші, і здається, що в повному обсязі, та неприємний осад лишився. Мабуть таки в цій компанії не прийнято вибачитись за власні помилки: "піпл хаває".

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
programmeritc