Рубрики Блоги

«Не слухала Катерина…. полюбила москалика». На одному зі скріншотів S.T.A.L.K.E.R. 2 помітили уривок з твору «Катерина» Тараса Шевченка

Опубликовал
Володимир Скрипін

Найбільш несподіваний і найгучніший анонс вчорашньої великої презентації Microsoft Xbox Games Showcase (всі трейлери та анонси вчорашнього шоу) — це, безперечно, довгоочікуваний сиквел знаменитої S.T.A.L.K.E.R. від української студії GSC Game World. Враховуючи інтерес до довгобуду українських розробників — у тизер-трейлера S.T.A.L.K.E.R. 2 наразі більше переглядів на YouTube-каналі Xbox, ніж у будь-якого іншого відео зі вчорашньої прем’єри, не дивно, що шанувальники уважно вивчають кожен опублікований кадр, скріншот і арт, розбираючи їх на деталі. І на одному зі скріншотів знайшлася досить потішна «пасхалка» — уривок з невмирущого твору «Катерина» Тараса Шевченко.

Мова йде про кадр, який демонструє приміщення з безліччю інкубаторів, в яких знаходяться істоти, схожі на ембріони. Частину тексту можна побачити на одному з інкубаторів — він нанесений на скло (зображення вище).

Онлайн-курс "Фінансовий директор" від Laba.
Опануйте інструменти управління грошовими потоками, ризиками та активами компанії, щоби перейти на посаду CFO.
Приєднатися до курсу

Одразу після публікації трейлера розробники розповіли ще декілька цікавих фактів про гру:

  • На відміну від оригіналу з пов’язаними між собою локаціями, сиквел буде грою з повноцінним відкритим світом. Карта буде «однією з найбільших, що є зараз».
  • Розробники повністю переосмислили систему симуляції життя A-Life з першої частини. Нова система називається A-Life 2.0 — мешканці Зони будуть постійно взаємодіяти між собою і з оточенням навіть за відсутності гравця.
  • Кожне проходження S.T.A.L.K.E.R. 2 хочуть зробити унікальним. Тобто, гравцю потрібно буде постійно робити вибір і кожне його рішення матиме не тільки короткострокові наслідки, а й викличе зміни у всьому ігровому світу. Сюжетна кампанія буде «розгалуженою історією з безліччю різних фіналів».
  • Гра розроблюється не тільки для шанувальників оригіналу, але і для новачків — судячи з усього, знайомство з сюжетом попередніх ігор буде необов’язкове.

Поки у S.T.A.L.K.E.R. 2 немає навіть приблизної дати виходу. Відомо, що гра пропустить поточне покоління консолей і спочатку вийде на ПК та Xbox Series X, а також в день релізу буде безкоштовно доступна підписникам Game Pass. Також гра буде тимчасовим ексклюзивом Microsoft — це означає, що на PlayStation 5 вона вийде пізніше.

Disqus Comments Loading...