Рубрики Блоги

Результати курсу Prometheus «Історія України: від Другої світової війни до сучасності» [інфографіка]

Опубликовал
Сергій Кулеш

Завершився курс «Історія України: від Другої світової війни до сучасності» викладача КНУ ім. Тараса Шевченка Івана Патриляка. На даний момент це найбільший в історії України курс з історії України – на ньому вже встигли зареєструватися більш ніж 12 тисяч слухачів! Prometheus вирішив проаналізувати результати курсу «Історія України: від Другої світової війни до сучасності» та зробити їх доступними всім бажаючим. Всі дані нижче приведені станом на 9 січня 2015 року.

Кількість слухачів, що успішно завершили курс складає 7.6% і, таким чином, є трохи вищою ніж загальносвітовий середній показникдля масових відкритих онлайн-курсів – 6.8%. Більш того, враховуючи, що реєстрація відкрита постійно, завдання не містили дедлайнів, а кількість слухачів стрімко зростала з моменту запуску курсу, більш коректним було б використовувати в якості кількості зареєстрованих не цифру за 9 січня 2015 року, а кількість зареєстрованих на кінець першого тижня курсу. В такому випадку, відсоток тих, хто успішно завершив курс і отримав сертифікат був би відчутно вищим.

Інший цікавий факт – різниця між абсолютними цифрами зареєстрованих та тих, хто отримав сертифікат, у різних вікових групах. Наприклад, процент слухачів, що успішно завершили курс, в групі 50+ років майже в 3 рази вищий ніж в групі 20-24 роки. Серед інших фактів, що не увійшли до цієї інфографіки – демографія студентів курсу. «Історію України: від Другої світової війни до сучасності» слухали в 79 країнах та 180 містах, містечках та селищах України. Серед міст-лідерів – Київ, Львів, Харків, Дніпропетровськ, Одеса, Івано-Франківськ, Тернопіль, Запоріжжя, Донецьк і Вінниця.

Кіноклуб "Забагато драми" від Skvot.
10 лекцій та 10 практикумів, щоб зрозуміти мистецтво кіномови.Сформуй власний смак та бібліотеку фільмів і навчись писати рецензії.
Програма кіноклубу

Реєстрація на курс ««Історія України: від Другої світової війни до сучасності» відкрита постійно – приєднуйтесь!

Disqus Comments Loading...