Рубрики Блоги

Телеканал National Geographic тепер буде транслюватися українською

Опубликовал
Сергій Кулеш

Вчора, 9 лютого 2017 року, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення внесла низку змін до переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України. Відтепер передачі телеканалу National Geographic Channel (NGC) будуть доступні для глядачів українською мовою.

Крім того, перелік поповнено двома італійськими програмами «Novela TV» і «Water Planet» і двома латвійськими телеканалами «Sport 1 (Baltic)» і «Sport 2 (Baltic)». Також внесено ще деякі зміни стосовно низки телевізійних каналів.

Нагадаємо, що більшість зарубіжних пізнавальних, новинних і спортивних каналів на даний момент транслюється в Україні російською мовою. При цьому дуже часто нюанси перекладу і коментування новин і спортивних подій мають яскраво виражену проросійську спрямованість. Щоб переконатися в цьому, достатньо спробувати послухати новинний канал Euronews з російським і українським перекладом.

Онлайн-курс "Business English for Marketers" від Laba.
Опануйте професійну англійську для маркетингу.Розширте карʼєрні можливості для роботи з іноземними колегами: від розробки нових продуктів до презентації стратегії бренду.
Детальніше про курс

Сподіваємося, що приклад National Geographic наслідуватимуть інші популярні канали, такі як, Discovery, Animal Planet, Travel Channel, Fox, Eurosport, які ми також зможемо дивитися українською мовою.

Джерело: Національна рада

Disqus Comments Loading...