Новости Новости 21.02.2022 в 19:20 comment views icon

«‎Ми точно оплатимо 50%». Михайло Федоров розповів про проєкт державного фонду для навчання українців ІТ-професій

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

На нещодавньому Diia Summit 2022 Мінцифра анонсувала, поміж іншого, запуск фонду, який буде оплачувати 50% онлайн-навчання IT-спеціальностей. У свіжому інтерв’ю міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів перші деталі щодо проєкту.

Очільник Мінцифри звернув увагу на нестачу айтівців в Україні.

«Ми сплатимо за їхнє навчання. Тобто якщо ви хочете змінити спеціальність, але у вас немає бекграунду ІТ, ми точно оплатимо 50% за те, що ви навчаєтесь на онлайн або офлайн-курсах.

На сьогодні в країні не вистачає 50-40 тисяч спеціалістів на рік. У найбільших компаніях українських, якщо подивитись топ-3, 4000 відкритих вакансій. Уявіть собі.

Я коли побачив у Facebook рекламу, що одна з цих компаній (найбільших в Україні) готова заплатити $4000 за те, що порекомендують людину, яка буде влаштована на ту чи іншу посаду, я просто зрозумів, що потрібно всі сили кидати на реформу IT-освіти України».

Михайло Федоров,

міністр цифрової трансформації України

Наприкінці 2021 року Мінцифра презентувала дорожню карту розвитку IT-освіти в Україні аж до 2030 року. Міністр згадав у інтерв’ю про напрацьований з індустрією план на 2022 рік, який складається з 15 кроків. За його словами, Рада підтримала ініціативу та погодила виділення фінансування на її реалізацію. Одним із головних проєктів є створення державного фонду, який буде сплачувати 50% вартості за навчання на IT-спеціальностях, зокрема і тим, хто захоче змінити професію.

«Там будуть певні критерії. Дизайн програми створюється. Також аналізуються найкращі світові програми, тому що робота з Easy Switcher’ами — це також світовий тренд. Система освіти не встигає, потрібно скорочувати кількість років навчання. Потрібно реформувати шкільну освіту. І ми також над цим працюємо»

Михайло Федоров,

міністр цифрової трансформації України

Коли саме запрацює цей фонд, його розмір та умови роботи — поки не повідомляються.

Курс Розмовної англійської від Englishdom.
Після цього курсу ви зможете спілкуватись з іноземцями і цікаво розкажете про себе.
Приєднатися

Відео

Можна також згадати про нову шкільну програму з інформатики, над якою зараз працює МОН спільно з Мінцифрою.

МОН та Мінцифра реформують українську ІТ-освіту — шкільну програму з інформатики перероблять


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: