Рубрики Новости

COVID-сертифікати про одужання, дитячі та на підставі ПЛР-тесту відтепер можна згенерувати і на сайті «‎Дія»‎

Опубликовал
Володимир Скрипін

З 20 грудня на сайті «‎Дія» можна згенерувати ще три типи COVID-сертифікатів: на підставі результату ПЛР-тесту, про одужання та дитячий, повідомили в Мінцифрі.

Раніше на сайті з’явились міжнародний, внутрішній «жовтий» та «зелений» сертифікати про вакцинацію проти коронавірусу, а всі вищеперелічені були доступні лише у мобільному застосунку «‎Дія». У жовтні розробники спростили механізм отримання документів — КЕП і Дія.Підпис (з горезвісною технологією сканування обличчя Photo ID) стали необов’язковими. Після цього також з’явилась можливість отримати міжнародний COVID-сертифікат зі звичайним паспортом-книжечкою.

Як згенерувати COVID-сертифікат на сайті «‎Дія»

  • Авторизуватись на сайті «‎Дія».
  • Перейти у розділ «Послуги» — «Здоров’я» та обрати потрібний тип сертифіката: «COVID-сертифікат про негативний ПЛР-тест» чи «Сертифікат про одужання від COVID-19»
  • Надати згоду на передачу даних з Електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ) у «‎Дію».

Дітям від 12 років, які отримали хоча б одну дозу вакцини, батьки можуть згенерувати COVID-сертифікат у розділі «Здоров’я» — «COVID-сертифікат про вакцинацію». З 14 років підлітки можуть самостійно авторизуватися в «Дії» за допомогою модулю NFC в ID-картці або біометричному паспорті. Якщо в дитини ще немає паспорта, це можуть зробити батьки.

COVID-сертифікат на підставі ПЛР-тесту діятиме 72 години з моменту здачі аналізу. COVID-cертифікат про одужання можна отримати не раніше 15-го дня після підтвердження лікарем діагнозу COVID-19 та внесення даних в ЕСОЗ. Такий COVID-сертифікат буде чинним 105 днів від дати встановлення діагнозу.

Онлайн-курс Бізнес-аналіз. Basic Level.
В ході курсу студенти навчаться техніці збору і аналізу вимог, документуванню та управлінню документацією, управлінню ризиками та змінами, а також навчаться моделювати процеси і прототипуванню.
Приєднатися

COVID-сертифікат у «Дії» залишається одним із найпопулярніших документів серед українців — на сьогодні згенеровано 12,8 млн сертифікатів і їх кількість щодня зростає.

У листопаді Мінцифра запустила спеціальний сайт-шпаргалку про COVID-сертифікати. На ньому зібрана вся необхідна інформація про види COVID-сертифікатів, інструкції та необхідні умови для генерування. Там же розміщені відповіді на найпоширеніші запитання. Наприклад, чому не підтягується сертифікат або що робити, якщо сертифікат зник із застосунку.

Минулого тижня уряд продовжив адаптивний карантин в Україні щонайменше до 31 березня 2022 року.

Disqus Comments Loading...