Рубрики Новости

Дніпропетровська і Запорізька області приєдналися до інших регіонів в рамках проекту цифрового перетворення від Google Україна

Опубликовал
Володимир Скрипін

Компанія Google Україна продовжує звітувати про результати роботи в рамках проекту «Цифрове перетворення регіонів України». Цей тиждень видався особливо продуктивним – одночасно дві області – Дніпропетровська і Запорізька –  завершили своє перевтілення в рамках відповідної кампанії, метою якої є підвищення інвестиційної та туристичної привабливості регіону за допомогою сучасних інтернет-інструментів.

Отже, як і у разі з іншими регіонами, були запущені спеціальні туристичні сайти, де всі охочі зможуть знайти інформацію про найцікавіші для відвідування місця області. У випадку Дніпропетровської області це сайт «Мандруй Дніпропетровською областю» (https://discover-dp.com.ua/), а для Запорізької – сайт «Мандруй Запоріжжям» (https://discover-zp.com.ua/)». Вони обидва доповняють вже запущені аналогічні проекти інших областей України на порталі https://discover.net.ua/.

Створені спеціально для Дніпропетровської області 3D-тури дозволяють віртуально прогулятися набережною Дніпра і помилуватися водоспадом «Поріг ревучий» з висоти пташиного польоту, зазирнути в Костел святого Миколая в м. Кам’янське, ознайомитися з експозицією Дніпровського національного історичного музею та відкрити для себе інші цікаві місця області.

Онлайн курс UI/UX Design Pro від Ithillel.
Навчіться проєктувати інтерфейси з урахуванням поведінки користувачів, розв'язувати їх проблеми через Customer Journey Mapping, створювати дизайн-системи і проводити дослідження юзабіліті, включаючи проєктування мобільних додатків для Android та iOS і розробку UX/UI на основі даних!
Дізнатися більше

Тоді як у випадку Запорізької області є можливість здійснити віртуальну прогулянку островом Хортиця, включно з Скіфським станом і музеєм судноплавства «Чайка»; відвідати унікальний історико-археологічний заповідник «Кам’яна могила», прогулятися Ботієвською вітровою електростанцією і навіть зазирнути в цехи одного з найбільших металургійних підприємств України «Запоріжсталь».

Обравши на карті об’єкт, можна подивитися додаткову інформацію про нього, що є цікавого поруч, а за допомогою опції «Моя подорож» на сайті легко спланувати подорож і скласти маршрут цікавими пам’ятками області, поділитися ним з друзями і запросити їх вирушити в подорож разом.

Для Запорізької області також створили сайт, присвячений спорту – «Запоріжжя спортивне». Такий сайт створили вперше за весь час проведення кампанії. На сайті зібрані загальні спортивні новини міста, важливі події спортивного життя Запоріжжя, адреси спортивних майданчиків і профілі дитячо-юнацьких спортивних шкіл з розбивкою за видами спорту. Також там можна буде знайти базу даних спортсменів міста з профілями і електронними картами.

В рамках кампанії на сайт www.ecoukraine.org додано інформацію щодо екологічних проблем Дніпропетровської і Запорізької областей. Нагадаємо, цей сайт містить простий у використанні сервіс для інформування державних органів про екологічні проблеми і порушення. Користувач фотографує смартфоном або планшетом, зазначає місце, де була зроблена фотографія на Картах Google і відправляє запит на веб-сайт. Система на сайті створює офіційне звернення до державного органу, а також моніторить стан запиту.

Також можна згадати про сайт www.biz.ecoukraine.org, де представлена веб-система управління процесами охорони навколишнього середовища myECO для малого і середнього бізнесу. Це пілотний проект, який може використовуватись по всій Україні і являє собою алгоритмічний калькулятор для визначення законності та можливих напрямків перевірки місцевої екоінспекції на основі аналізу даних про компанії та чинного законодавства.

У результаті квестів Запоріжжям і Дніпром, в якому взяли участь місцеві студенти та Локальні Експерти Google, на базі Карт Google на Карти було нанесено багато соціально значущих об’єктів міст і ступінь їхньої доступності для різних категорій населення.

Раніше через програму Google «Цифрове перетворення регіонів України» пройшли Вінницька, Черкаська, Кіровоградська та Івано-Франківська області.

Джерело: Google Україна (1 та 2)

Disqus Comments Loading...