Рубрики Новости

Google назвав Топ-10 кулінарних запитів українців (борщ до рейтингу не увійшов)

Опубликовал
Сергій Кулеш

Пандемія внесла коригування в різні сфери повсякденного життя — багато хто перейшов на віддалений режим роботи або навчання і став більше часу проводити вдома ‒ відповідно більше часу приділяти приготуванню їжі. Це показує і статистика Google Пошуку в Україні ‒ так, за останні 12 місяців кількість пошукових запитів українських користувачів Google зі словом «рецепт» зросла на 29% в порівнянні з аналогічним періодом рік тому.

Які ж рецепти найчастіше шукали українські користувачі в Google за останній рік? Найпопулярнішим рецептом за останні 12 місяців став рецепт сирників. Також серед популярних страв: млинці, солянка і шарлотка.

  1. Сирники
  2. Млинці
  3. Солянка
  4. Шарлотка
  5. Лазанья
  6. Шуба
  7. Піца
  8. Паска
  9. Плов
  10. Панкейки

Крім того, в категорії «Салати» найбільш затребуваним серед українських користувачів Google виявився рецепт салату «Цезар». Серед рецептів пирогів лідером став тертий пиріг, а серед тортів ‒ «Наполеон». Також українці активно шукали рецепти молочного коктейлю і коктейлю Маргарита.

Також Google дав кілька порад щодо того, як зробити час на кухні більш продуктивним і цікавим:

Web design.
Швидкий початок кар'єри у сфері IT! Опануйте професію веб-дизайнера — почніть самостійно керувати своїм часом й отримувати високий дохід вже за 9 тижнів.
Дізнатися більше
  • Використовуйте режим пошуку в YouTube ‒ і ви отримаєте добірку відео з наочними покроковими рекомендаціями з приготування тих чи інших страв. Крім того, коли ви шукаєте в Google, в результатах ви крім сайтів зможете побачити посилання на відео на YouTube.
  • Часто цікаві рецепти можна знайти на сайтах незнайомою мовою. Навіть не володіючи іноземною мовою, якою написаний рецепт, ви зможете легко зрозуміти сенс ‒ в Google Chrome є вбудований Перекладач, який швидко перекладе весь текст сайту на зрозумілу мову прямо на сторінці сайту.
  • За допомогою Пошуку Google можна відразу отримати швидкі відповіді ‒ коротку інформацію з відповіддю на запит нижче пошукового рядка без необхідності заходити на сайти: калькулятор, конвертер одиниць виміру, кількість калорій. Ви навіть можете голосом встановити таймер на певний час. Часто в іноземних рецептах вказано обсяг або вага в унціях або інших одиницях, і Google легко допоможе перевести одну міру ваги або обсягу в іншу.
  • Ви зібралися готувати, скажімо, кіш зі шпинатом і рікоттою, а ось рікотти у вас під рукою не виявилося. Скористайтеся Картами Google, щоб знайти найближчі магазини, де можна купити цей продукт. Для цього в пошуку на Картах введіть або скажіть голосом «купити рікотту поруч», і ви побачите на мапі найближчі магазини, де можна купити цей продукт. Це особливо може стати в нагоді, якщо ви перебуваєте в незнайомому районі.
  • Якщо вам на очі потрапив незнайомий продукт, допомогти його ідентифікувати може додаток Google Об’єктив. Наведіть камеру на об’єкт, і додаток визначить, що перед вами (він навіть відрізнить петрушку від кінзи). Крім цього Google Об’єктив вміє перекладати тексти в режимі реального часу, знаходити інформацію про місця та об’єкти навколо вас.
  • Щоб готувати на кухні було веселіше, ввімкніть плейлист або радіостанцію «Music for cooking» на YouTube Music. Або ж знайдіть свою улюблену пісню і з меню, що випадає, виберіть функцію «Увімкнути радіо» ‒ YouTube Music автоматично підбере вам схожі пісні.
  • Щоб зберегти всі цікаві рецепти в одному місці, скористайтеся функцією «Колекції» в додатку Google на своєму смартфоні. Функція дозволяє створювати тематичні колекції з посилань, фото або відео і отримувати швидкий доступ до потрібної інформації. Доступ до своїх колекцій можна отримати і на комп’ютері, відкривши сторінку www.google.com/collections.
  • Google Keep ‒ зручний додаток для створення заміток. Записуйте ідеї і плани, складайте списки покупок і отримуйте своєчасні нагадування. Ви можете сфотографувати рецепт або документ, щоб потім швидко знайти знімок в Google Keep.

Джерело: Google Україна

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Сергій Кулеш