Рубрики Новости

Київська студія Starni Games анонсувала стратегію Strategic Mind: Spirit of Liberty про радянсько-фінську війну

Опубликовал
Олег Данилов

Київська студія Starni Games анонсувала п’ятий проект серії Strategic Mind, покрокову стратегію Strategic Mind: Spirit of Liberty, присвячену боротьбі фінського народу з радянськими загарбниками. Гра вийде у Steam у кінці 2021 – початку 2022 року.

У грі будуть представлені три війни, недостатньо розкриті іграми та кіно: Радянсько-фінська «Зимова» війна 1939-40 рр., Радянсько-фінська війна 1941-44 рр. та Лапландська війна 1944-45 рр. між Фінляндією та нацистською Німеччиною. Історична кампанія матиме менші за масштабом, але насичені бойові дії, що охоплюють усі знакові битви цих конфліктів. Крім того, в Spirit of Liberty традиційно для ігор серію буде й альтернативна кампанія в межах якої, наприклад, фінські війська будуть допомагати німцям остаточно зайняти Ленінград та взяти Мурманськ, щоби перервати постачання озброєння та припасів від союзників. З огляду на те, що одна з попередніх ігор серії, Strategic Mind: Blitzkrieg, була заборонена у Росії, можна тільки уявити, який ґвалт підніметься у кремлівських ЗМІ після цього анонсу.

«Ми раді анонсувати наступну гру франшизи Strategic Mind, з підзаголовком “Spirit of Liberty”. «Дух свободи» – символічна назва, яка чудово описує то, через що довелося пройти фінам у роки Другої світової. Сподіваємось, у нас вийде розповісти історію, гідну героїв тих подій», – каже Ігор Тимошенко, директор компанії Starni Games.

«Укріплення, артилерія та іноземна допомога не матимуть значення, якщо звичайний солдат не знає що він захищає свою країну.»
Барон Карл Густав Еміль Маннергейм

Онлайн-курс "Чистий код та патерни проєктування" від robot_dreams.
Прискорюйте й спрощуйте процес розробки.Під менторством лектора з 15-річним досвідом ви навчитеся застосовувати 20+ шаблонів, опануєте рефакторинг і принципи чистого коду.
Детальніше

З точки зору геймплею Strategic Mind: Spirit of Liberty схожа із попередніми іграми Starni Games, та в цілому з усіма іншими варгеймами. Особливості серії Strategic Mind – розвинена система апгрейду та оснащення юнітів, модульна схема надводних кораблів, система підвезення припасів і транспортування підрозділів, рольові здатності командувача та його штабу, система героїв, які можуть бути прив’язані до певних юнітів та т.ін. До того ж, у грі, як і у попередніх частинах, буде безліч роликів як з битвами, так і з діалогами між історичними особистостями, такими, наприклад, як барон Карл Манергейм, президент Фінляндії в роки війни Рісто Рюті та інші.

Реліз Strategic Mind: Spirit of Liberty у Steam запланований на кінець 2021-го — початок 2022-го року. До того, у другому кварталі 2021 р., студія Starni Games планує випустити ще одну гру, Strategic Mind: Fight for Freedom, присвячену кампаніям союзників на Європейському, Африканському та Азіатському театрах військових дій. У цій грі також є альтернативна кампанія, яка показує протистояння США та Союзників з СРСР у 1946 р. та спробах Заходу звільнити Східну Європу від комуністичної окупації.

Disqus Comments Loading...