Рубрики Новости

Grammarly відкрила доступ до API свого сервісу та презентувала платформу для розробників

Опубликовал
Сергій Кулеш

Компанія Grammarly, яка розробляє сервіс на основі штучного інтелекту для допомоги у написанні текстів англійською мовою, повідомила про запуск платформи Grammarly for Developers. Відтепер за допомогою Grammarly Text Editor SDK розробники зможуть отримати доступ до API Grammarly за попередньою заявкою, а це дозволить швидко інтегрувати поради щодо покращення текстів англійською до свого продукту.

В Grammarly відзначили, що Text Editor SDK сумісний з будь-яким вебдодатком, який працює в браузері, та з десктопними додатками на основі Chromium. Він підтримує обмін даними між текстовим полем додатка та хмарними сервісами Grammarly і керує усіма компонентами інтерфейсу, серед яких: рендеринг підкреслень та карток із порадами, трансформація тексту, активація персональних словників тощо.

Рекомендації щодо покращення текстів у реальному часі все більше стають стандартними очікуваннями користувачів будь-якого додатка. Text Editor SDK працює на базі сервісу Grammarly і допомагає покращити чотири аспекти текстів: правильність (граматика, орфографія, пунктуація та інші механіки письма), чіткість (стислість та зрозумілість), захопливість (словниковий запас та його розмаїття) і тон (формальність, ввічливість, упевненість).

Зараз Grammarly допомагає створювати тексти англійською мовою на сайтах і в додатках (зокрема Google Документи, Microsoft Word, мобільні клавіатури для iOS і Android та ін.), загальна кількість яких понад 500 тисяч. За 2020 рік Grammarly надала користувачам зі всього світу 1,2 трильйона рекомендацій щодо покращення текстів.

Онлайн-курс "Режисура та візуальний сторітелінг" від Skvot.
Перетворюй свої ідеї на сильні історії в рекламі, кліпах чи кіно Досвідом ділиться режисер, продюсер та власник продакшену, який 10+ років у професії.
Детальніше про курс

До Text Editor SDK також входять інструкції для розробників та API документація. Подати заявку на отримання доступу до Grammarly Text Editor SDK у беті можна на сторінці платформи Grammarly for Developers.

Джерело: Grammarly

Disqus Comments Loading...