Рубрики Новости

Ляшко: 40% дорослих українців повністю вакцинувались проти коронавірусу. МОЗ вже готує наказ про запровадження третьої дози вакцини

Опубликовал
Володимир Скрипін

Про подолання рубежу у 40% повністю щеплених від COVID-19 серед дорослого населення повідомив 13 грудня під час ранкового брифінгу міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

За словами очільника МОЗ, на сьогодні 12 мільйонів 457 тисяч українців вже отримали повний курс щеплення. Досягнувши цієї позначки Україна виконала цільовий орієнтир, встановлений Всесвітньою організацією охорони здоров’я — 40% вакцинованого населення у 2021 році, зазначили в МОЗ.

«За минулий тиждень до лікарень із діагнозом COVID-19 потрапили 15 676 українців, 85% з них — це ті, хто не отримав бодай одну дозу вакцини проти COVID-19.  Вакцинація — це дієвий захист від тяжкого перебігу коронавірусної хвороби. Не нехтуйте ним. Зробіть щеплення проти ковід при першій нагоді. Вакцина є в Україні, вона доступна в кабінетах щеплень та в центрах масової вакцинації»,

Віктор Ляшко

міністр охорони здоров’я України

Загалом із початку року в Україну надійшло 36 мільйонів 781 тисяча доз вакцини від COVID-19 —станом на 13 грудня зроблено 26 мільйонів 589 тисяч щеплень. У державному бюджеті на закупівлю вакцин передбачено 2 мільярди 600 тисяч гривень, зазначив міністр.

Бізнес англійська від Englishdom.
Тут навчають за методикою Кембриджу, завдяки якій англійську вивчили понад 1 мільярд людей. Саме вона використовується в найкращих навчальних закладах світу, і саме за нею створені курси.
Інформація про курс

Міністр також повідомив, що МОЗ готує наказ про запровадження в країні третьої дози вакцини проти COVID-19 — на підтримку позиції Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики.

Очільник МОЗ підкреслив, що мова йде саме про додаткову дозу, а не про так звану бустерну, яку в окремих країнах світу можуть отримати всі охочі громадяни. ЇЇ зможуть отримати лише окремі імуноскомпроментовані громадяни, які вважаються менш захищеними після стандартних двох доз вакцини проти коронавірусу.

«Додаткова доза — це доза, яка вводиться з метою кращого захисту осіб, які за станом свого здоров’я, наприклад, імуноскомпрометовані особи Це, наприклад, пацієнти з онкозахворюваннями; пацієнти, які мають серйозні проблеми з імунітетом, імунодефіцити; пацієнти, які отримують препарати, що пригнічують імунну відповідь., мають нижчу ефективність вакцин у порівнянні з ефективністю вакцин у загальній популяції»,

Віктор Ляшко

міністр охорони здоров’я України

Disqus Comments Loading...