Рубрики Новости

Михайло Федоров: В цьому році ми запустимо сучасні смартфони із захищеною ОС для мобільного урядового зв’язку

Опубликовал
Сергій Кулеш

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв’ю Інтерфакс-Україна повідомив, що вже до кінця поточного року Мінцифри разом з Держспецзв’язком планують випустити сучасні смартфони із захищеною ОС для мобільного урядового зв’язку. Ці смартфони поступово замінять старі телефонні термінали.

«Ми хочемо цього року разом з Держспецзв’язку покращувати якість урядового зв’язку, замінити старі «жовті» телефонні термінали на сучасні, а також почати запуск захищеного урядового мобільного зв’язку — розробити смартфони із захищеною операційною системою. Вони теж виконуватимуть функцію урядового зв’язку.

Плануємо, що наприкінці цього року з’являться перші такі смартфони. Подібні рішення працюють у низці країн, є кілька вендорів, які пропонують подібні рішення. В кожного бренду є свої кейси, які вони наводять як приклад» — повідомив Михайло Федоров.

Міністр не відповів на питання, чи вже є домовленості з якоюсь конкретною компанією, чи планується проводити тендер, пославшись на те, що цим питанням займається Держспецзв’язку, адже насамперед це сфера їхньої відповідальності.

Джерело: Українська правда, Інтерфакс-Україна

Disqus Comments Loading...