Рубрики Новости

Мінцифра почала приймати заявки на проведення оптичного інтернету у села по програмі «Інтернет-субвенція»

Опубликовал
Володимир Скрипін

До 28 травня включно голови ОТГ можуть через сайт Дія подавати заявки для участі у проєкті «Інтернет-субвенція».

У квітні Мінцифра запустила окремий сайт, де зібрана уся інформація про підключення сіл до оптичного інтернету в рамках ініціативи «Інтернет-субвенція», а також почала попередній збір заявок.

Курс Power Skills For Tech від Enlgish4IT.
Зменшіть кількість непорозумінь на робочому місці та станьте більш ефективним у спілкуванні в мультикультурній команді. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Реєстрація на курс

На підготовчому етапі до Мінцифри надійшло 762 заявки. Усі попередньо зареєстровані громади отримають 2 сповіщення про старт подання офіційних заявок: лист-повідомлення від Мінцифри на електронну пошту, дзвінок на вказаний у попередній заявці номер телефону (автообдзвін здійснить партнерська компанія Binotel).

Під час подання заявок головам ОТГ радять звернути увагу на головні критерії відбору — ціну і соціальний ефект. Субвенцію отримає громада на ті села, яким від найменшої суми фінансування буде найбільше користі. Пріоритетність населених пунктів визначатиметься за формулами, що визначені у Постанові КМУ,  які враховують кількість жителів сіл і кількість об’єктів соціальної інфраструктури (шкіл, дитсадків, ЦНАПів, медзакладів, бібліотек та інших соцоб’єктів).

Одна із головних цілей нинішнього уряду — до 2024 року забезпечити швидкісним інтернетом 95% транспортної інфраструктури та населених пунктів. Наприкінці минулого року стало відомо, що у бюджеті на 2021-й рік заклали 500 млн грн на підключення до швидкісного фіксованого інтернету з використанням найсучаснішої технології оптоволоконних комунікацій близько 6 тисяч соціальних об’єктів у сільській місцевості.

У Мінцифрі прогнозують, що у 2021 році понад 3 тис. українських сіл будуть під’єднані по швидкісних оптичних мереж.

Disqus Comments Loading...