Новости Новости 11.10.2021 в 14:03 comment views icon

Мінцифра: Понад 80 тисяч українців у вересні вперше отримали 4G

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

Міністерство цифрової трансформації України відзвітувало про розширення покриття 4G за попередній місяць — такі звіти міністерство публікує щомісячно.

Нагадаємо, з липня 2020-го «велика трійка» мобільних операторів (Vodafone, Kyivstar, Lifecell) повільно, але впевнено розширює покриття мереж 4G (відповідні ліцензії для запуску 4G в діапазонах 800-900 МГц вони отримали ще в березні), а Мінцифра сприяє швидкому розгортанню покриття.

Так, за вересень 2021 року мобільні оператори під’єднали до високошвидкісного мобільного інтернету 4G 688 населених пунктів. Вперше швидкісний мобільний інтернет з’явився у 223 містах, 465 населених пунктів отримали покращений інтернет, а вперше отримали можливість користуватися 4G 81,2 тисячі українців.

З моменту початку реалізації проєкту LTE900 доступ до послуг 4G отримали понад 8,4 млн українців у 10 тис. населених пунктів, з них понад 2,9 млн у 8,8 тис. міст та сіл вперше змогли скористатися технологією. Наразі швидкісний мобільний інтернет наявний у 25 тис. населених пунктах.

***

Одна із головних цілей нинішнього уряду — до 2024 року забезпечити швидкісним інтернетом 95% транспортної інфраструктури та населених пунктів. З початку року Мінцифра запустила кілька ініціатив, спрямованих на її досягнення, зокрема проєкт «Інтернет-субвенція» з проведенням оптичного інтернету у села. Минулого тижня в Україні були затверджені стандарти якості мобільного зв’язку з гарантованою швидкістю інтернету — не нижче 2 мегабіт за секунду при завантаженні даних. Окрім того, у Верховній Раді знаходиться на розгляді законопроєкт № 5811, який зможе вдвічі пришвидшити виділення земельних ділянок для будівництва мережі.

В Україні затверджені стандарти якості мобільного зв’язку — Мінцифра обіцяє «4G без затримок та будь-де»

Онлайн курс з промт інжинірингу та ефективної роботи з ШІ.
Курс-інтенсив для отримання навичок роботи з ChatGPT та іншими інструментами ШІ для професійних та особистих задач, котрі допоможуть як новачку, так і професіоналу.
Записатися на курс

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: