Рубрики Новости

Мінцифра повідомила, що працює з Microsoft над запуском Xbox в Україні

Опубликовал
Володимир Скрипін

Проте коли це може статись, поки неясно — немає навіть приблизної дати.

23 вересня міністерство цифрової трансформації України розповіло, що у рамках нещодавнього візиту до Нью-Йорку президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом корпорації Microsoft Бредом Смітом для обговорення співпраці та реалізації спільних проєктів.

У Мінцифрі хочуть, щоб дані українців зберігалися на хмарних сервісах на території України, та наразі ведуть перемовини з Microsoft щодо створення та розвитку хмарної інфраструктури Azure на території України.

«Ми зацікавлені в подальшому розширенні присутності корпорації Microsoft в Україні та поглибленні співпраці в контексті цифрової трансформації нашої країни. Будуємо цифрову державу і нам надзвичайно важливо, щоб дані українців зберігалися на хмарних сервісах на території України»,

Володимир Зеленський

Президент України

Курс Frontend від Mate academy.
Frontend розробник може легко створити сторінки вебсайту чи вебдодаток. Тому після курсу ви станете затребуваним фахівцем у сфері, що розвивається.
Інформація про курс

Окремо у Мінцифрі відзначили, що спільно з Microsoft працюють над впровадженням офіційної підтримки ігрової платформи Xbox в Україні. Втім ні деталей, ні термінів у відомстві не повідомляють.

Нагадаємо, наприкінці 2020 року Мінцифра підписала з Microsoft сенсаційний меморандум — тоді у міністерстві Федорова розповіли про потенційні інвестиції у 500 млн гривень, будівництво дата-центрів, а також пообіцяли запуск сервісів Xbox до кінця 2020 року. Що іронічно, в той же день в Microsoft уточнила, що поки лише розглядають можливість співпраці й нічого такого не планують. У листопаді Мінцифра знову згадала про запуск Xbox в Україні, але поки цього так і не сталося.

Ми відправили запит Microsoft щодо офіційного коментаря та оновимо замітку, як тільки дізнаємося нові деталі.

Disqus Comments Loading...