Рубрики Новости

Мінцифра відзвітувала про розширення покриття 4G в лютому — понад 126 тис. українців вперше отримали послугу

Опубликовал
Володимир Скрипін

Серед основних цілей Мінцифри — за три роки забезпечити 95% жителів України доступом до 4G. В черговому щомісячному звіті головні цифрові реформатори країни поділились останніми успіхами на телекомунікаційній ниві.

Так, за лютий 2021 року мобільні оператори під’єднали до високошвидкісного мобільного інтернету 1789 населених пунктів. З них — у 460  містах та селах, де проживають близько 126,6 тис. українців 4G з’явився вперше.

Нагадаємо, з липня 2020-го «велика трійка» мобільних операторів (Vodafone, Kyivstar, Lifecell) повільно, але впевнено розширює покриття мереж 4G (відповідні ліцензії для запуску 4G в діапазонах 800-900 МГц вони отримали ще в березні), а Мінцифра сприяє швидкому розгортанню покриття.

З моменту початку реалізації проєкту LTE900 доступ до послуг 4G отримали понад 7,7 млн українців (12,9 тис. населених пунктів), з них понад 2,1 млн у 6 тис. міст та сіл вперше змогли скористатися технологією. Наразі швидкісний мобільний інтернет наявний у 22,7 тис. населених пунктах.

Курс-професія "Web Design" від Skvot.
Для тих, хто давно хоче опанувати професію вебдизайнера, але не знає, з чого почати.Після 4 місяців навчання — старт в карʼєрі з двома кейсами у портфоліо.
Програма курсу і реєстрація

Днями Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що вже у цьому році в Україні з’являться тестові центри 5G — вони розташуються на території інноваційного парку UNIT.City. Наприкінці 2020 року Кабмін затвердив план впровадження технології мереж п’ятого покоління, згідно з яким, тендер пройде в грудні 2021 року, після чого операторам видадуть відповідні ліцензії, щоб вони з 2022 року розпочали розгортання мереж 5G.

Disqus Comments Loading...