Рубрики Новости

Мінцифра запустила у Дії бета-тест COVID-сертифікатів на підставі ПЛР-тестів

Опубликовал
Володимир Скрипін

1 листопада Мінцифра спільно з МОЗ та НСЗУ запустила бета-тестування COVID-сертифікатів на підставі ПЛР-тестів у застосунку Дія, завдяки яким ще більше українців зможуть вільно подорожувати.

Наразі протестувати можна ПЛР-тести з чотирьох лабораторій — ДІЛА, Ескулаб, Смартлаб та Дніпролаб. Мінцифра спільно з МОЗ та НСЗУ активно працює над підключенням інших лабораторій до Електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ). Інші лабораторії поступово долучатимуться до бета-тестування, повідомляють розробники.

Охочі зареєструватися на тестування COVID-сертифікатів на підставі ПЛР-тестів можуть зробити це за цим посиланням. Згенерувати його можна так само, як і COVID-сертифікат про вакцинацію. Після оновлення застосунку в PlayMarket, AppStore або AppGallery в Дії треба натиснути «Послуги», вибрати пункт «COVID-сертифікати» та натиснути «Згенерувати сертифікат». Далі треба надати згоду на отримання  даних з Електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ) до Дії — і документ має підтягнутися автоматично. Сертифікат з’явиться поруч з іншими цифровими документами в застосунку. Сертифікат про негативний результат ПЛР тесту на COVID-19 діятиме 72 години з моменту здачі аналізу.

Наразі в застосунку Дія також доступні: міжнародний, “жовтий” та “зелений” внутрішні COVID-сертифікати про вакцинацію. “Жовтий” сертифікат про щеплення першою дозою вакцини можна отримати відразу — він діє 120 днів. А міжнародний та “зелений” діють 365 днів.

Курс UI/UX дизайну від Mate academy.
На курсі ви навчитесь створювати інтуїтивно зрозумілі та привабливі інтерфейси вебсайтів і застосунків. Ви також освоїте ключові принципи дизайну та дізнаєтесь як виділятися на ринку. А ми вас не лише навчимо, а й працевлаштуємо. Сертифікат теж буде!
Дізнатися більше про курс

На сьогодні вже понад 900 тисяч українців отримали свої міжнародні COVID-сертифікати про вакцинацію, тоді як усього в Дії згенеровано більш ніж 4 мільйони COVID-сертифікатів. Також розробники працюють над сертифікатами про одужання від COVID-19 — вони мають з’явитись найближчим часом.

Сьогодні Мінцифра також повідомила, що застосунком Дія користується вже 9 мільйонів українців.

Disqus Comments Loading...