Рубрики Новости

Мінінфраструктури: В Україні вже 3244 зарядні станції для електромобілів від 6 провайдерів та 15 операторів (це чотири авто на одну точку зарядки)

Опубликовал
Сергій Кулеш

Експерт із транспортних інновацій з Міністерства інфраструктури Марина Китіна підрахувала зарядні станції для електромобілів в Україні. Їй вдалося отримати дані не тільки про кількість зарядок, але й про їх тип та швидкість майже у кожного з провайдерів та операторів послуг.

Отже, станом на 1 листопада 2021 року в Україні налічується:

  • 6 eMSP — компаній-провайдерів електромобільних послуг, що надають у користування свій додаток та білінг для окремих операторів;
  • 15+ CPO — операторів зарядних станцій;
  • 3244 EVCS — зарядних станцій;
  • 7757 EVSE — точок зарядки / конекторів, з них:
    • 5920 повільних точок зарядки (76%) — AC ≤22кВт (Type 1, Type 2, J 1772);
    • 1837 швидких точок зарядки (24%) — DC ≥22 кВт (CCS 1, CCS 2, CHAdeMO, GB\T).

Таким чином відношення кількості електромобілів (31 187 шт.) до кількості точок зарядки (7 757 шт.) – рівняється 4, і це дуже достойний показник на рівні кращих європейських показників, такий саме, як у Нідерландах (4) та значно кращий за показник Польщі (7).

Марина Китіна відзначила, що за минулий рік український ринок зарядної інфраструктури помітно змінив свою конфігурацію. Зокрема, деякі оператори об’єдналися, деякі зникли з ринку і «забрали» із собою сотні ЕЗС, з’явилися декілька нових (навіть державна компанія Нафтогаз стала оператором зарядних станцій під брендом WeEnergy), а також з’явилися перші зарядні станції для китайського стандарту GB\T.

Основи Web дизайну від Ithillel.
Цей онлайн-курс з основ веб-дизайну дозволить вам опанувати мистецтво створення ефективних та привабливих інтерфейсів для вебсайтів і застосунків. Ви оволодієте ключовими принципами UX/UI дизайну, створюватимете дизайн-макети та прототипи, розроблятимете адаптивні інтерфейси для різних пристроїв, готуючись до професійної кар'єри в галузі веб-дизайну.
Дізнатися більше

«Я думаю, тут всім зрозуміло, що цифри дають змогу не лише зрозуміти та проаналізувати ринок, а і зрозуміти напрямок розвитку в цілому.

Як ми можемо шукати інвесторів, вимагати щось від держави, якщо не знаємо повну картину даного ринку?

Які станції необхідно збільшувати: розетки на стовпах чи все ж таки фаст-чарджери? Скільки та де найбільш потрібні нові станції?» — зазначила Марина Китіна.

Джерело: Міністерство інфраструктури

Disqus Comments Loading...