«Ноутбук кожному вчителю». Мінцифра та МОН перевиконали план — доставили 61 628 комп’ютерів та заощадили на їх закупівлі понад 100 млн грн

Опубликовал
Володимир Скрипін

Міністерство освіти і науки та Міністерство цифрової трансформації відзвітували про виконання національного проєкту «Ноутбук кожному вчителю» — їм вдалося перевиконати план За планом 60 тисяч ноутбуків мали отримати 24 області та місто Київ коштом субвенції та співфінансування з місцевих бюджетів. і забезпечити сучасною технікою 61 628 вчителів.

Проєкт «Ноутбук кожному вчителю» анонсували у липні Мінцифра та МОН. Усього в рамках мільярдної державної субвенції планували закупити для вчителів 60 тис. ноутбуків за очікуваної вартості у 20 тис. грн за одиницю техніки.  У жовтні відбулись тендери, а у листопаді ноутбуки почали доставляти у школи — на початку листопада були відвантажені перші 4 тис. ноутбуків, до кінця місяця цифра зросла до 20 тис. у 11 областях, на початку грудня відомство звітувало що відвантажені 36,6 тис. мобільних ПК, а 20 грудня було доставлено вже понад 40 тис. І ось зараз проєкт успішно завершили.

Усього на проєкт було виділено 1 млрд 178 млн 13 тис. 510 грн. Також вдалося заощадити понад 100 млн грн, з яких понад 73 млн спрямовані на освітні потреби, а залишок повернеться у бюджет.

Подивитись, як ОДА та місто Київ використовували кошти та за яку ціну купували техніку, можна за допомогою спеціального дашборда. Також на ньому можна дізнатись кількість закуплених ноутбуків по кожній області та районах міста Києва.

Disqus Comments Loading...