Рубрики Новости

«Оскар-2022». Український оскарівський комітет визначився з учасниками національного відбору на кінопремію

Опубликовал
Володимир Скрипін

Український оскарівський комітет оголосив учасників національного відбору для висування на кінопремію «Оскар-2022» в номінації «Міжнародний повнометражний фільм». Цього року в національному відборі участь братимуть 5 фільмів, які створені за державної підтримки.

Відблиск, реж. Валентин Васянович (Україна)

Військова драма про українського хірурга-військового, який після звільнення з полону російської армії на сході України та пережитих страхіть (сцен приниження, знущання, та катування українців від рук російських окупантів) повертається у своє колишнє цивільне життя та намагається знайти сенс життя шляхом відбудування відносин з його колишньою дружиною та їх дочкою.

Трейлер

Курс English For Tech: Speaking&Listening від Enlgish4IT.
Після курсу ви зможете найкраще презентувати свої досягнення, обговорювати проекти та вирішувати повсякденні завдання англійською мовою. Отримайте знижку 10% за промокодом TCENG.
Дізнатись про курс

Stop-Zemlia / стоп-земля, реж. Катерина Горностай (Україна)

Драма про 16-річну Машу, яка вчиться у звичайній київській школі в 11-А класі та стикається зі звичними підлітковими проблемами та намагається подолати невпевненість у собі.

Трейлер

Rhino / Носоріг, реж. Олег Сенцов (Україна, Польща, Німеччина)

Кримінальна драма, яка заснована на реальних подіях 90-х років в Україні. Стрічка розповідає про хлопця на прізвисько Носоріг, який потрапляє до кримінального світу та починає свій кривавий шлях, який приведе його зовсім не туди, куди він очікував.

Трейлер

Погані дороги / Bad Roads, реж. Наталка Ворожбит (Україна)

Дебютна режисерська робота Наталії Ворожбит – сценаристки фільмів «Кіборги», «Дике поле» та серіалу «Спіймати Кайдаша». Події стрічки, що складається з п’яти окремих новел з різними героями, відбуваються на дорогах Сходу України протягом 2015 року. Ось наша рецензія на стрічку.

Трейлер

Чому я живий, реж. Віллен Новак (Україна, Грузія)

Історія кохання, заснована на реальних подіях, що сталися в середині ХХ століття. Сімнадцятирічна Фрося та її коханий Льончик мріють одружитися, але батько дівчини категорично проти євреїв в сім’ї. Життя закоханих безповоротно змінюється, коли їхні рідні та мільйони інших людей стають жертвами війни. Героям доведеться пережити окупацію і фашистський терор, щоб зберегти любов та людяність у найтемніші часи.

Трейлер 

Засідання Оскарівського комітету України з відбору стрічки-кандидата для висування на кінопремію «Оскар-2022» в номінації «Міжнародний повнометражний фільм» відбудеться 24-го вересня.

Нумо проведім голосування — який з фільмів-учасників заслуговує представляти Україну на Оскарі.

Загрузка ...
  • 94-та церемонія вручення премії «Оскар» відбудеться 27 березня 2022 року в Лос-Анджелесі.
  • У 2020 році Україна висунула на «Оскар» постапокаліптичну драму «Атлантида» Валентина Васяновича, але стрічці про життя Донбасу після перемоги у війні з Росією не вдалося пробитися до шорт-листу премії. Нагороду в номінації «Кращий фільм іноземною мовою» премії «Оскар-2021» отримав данський трагікомедійний фільм «Ще по одній».
Disqus Comments Loading...