Рубрики Новости

Під час зимових свят абоненти lifecell використали понад 11,5 тис. ТБ мобільного трафіку

Опубликовал
Сергій Кулеш

Оператор мобільного зв’язку lifecell підбив підсумки споживання послуг мобільного зв’язку під час святкування Нового року та Різдва. Найбільшу кількість привітань українці передавали за допомогою мобільного інтернету. У святкові дні (25 і 31 грудня 2021-го та 1, 6, 7 січня 2022-го) споживання 4G-трафіку зросло на 29% проти аналогічного періоду минулого року.

Так, загальний дата-трафік за новорічні та різдвяні свята сягнув 11 505 ТБ, що на 29% більше аналогічних показників минулого року. З них 75% було згенеровано в 4G-мережі. Кількість голосових дзвінків незначно зросла — на 3%, як порівняти з минулорічним показником.

Пік використання дата-трафіку припав на 20:00 25 грудня. Пікова кількість голосових дзвінків була зафіксована 31 грудня об 11:00. Найбільше мобільних даних в мережі lifecell абоненти використали у перший день 2022 року ― 1847 ТБ.

У період новорічних і різдвяних свят українці більше використовували месенджери, ніж торік. Трафік у найпопулярніших месенджерах зріс на 21%, як порівняти з аналогічним періодом минулого року. До того ж на 19% зросло споживання відеоконтенту в Youtube, а користування соцмережами (Facebook, Instagram, TikTok тощо) ― на 11%.

Онлайн-курс Frontend-разробник.
Курс на якому ти напишеш свій чистий код на JavaScript, попрацюєш із різними видами верстки, а також адаптаціями проектів під будь-які екрани. .
Зарееструватися

Торік оператор значно розширив покриття у невеликих містечках і селах в усіх українських регіонах: наразі доступ до 4G має понад 29,6 млн осіб у 14,9 тис. населених пунктів по всій країні.

В результаті лідерами зі споживання послуг 4G зв’язку на одного абонента в період зимових свят стали села Атманай Запорізької області, Алісівка та Бистре Харківської області, Юр’ївка Дніпропетровської області, а також Вишневе Луганської області. Середнє споживання 4G-трафіку в святкові дні в цих населених пунктах становило близько 11 ГБ на одного абонента. Водночас як у містах-мільйонниках у зазначений період цей показник коливався від 1,5 до 2,3 ГБ.

Загалом послугами 4G-зв’язку під час свят скористалося близько 3,34 млн абонентів, що на 26% більше проти показників минулого року. Новорічна статистика lifecell уже кілька років поспіль демонструє стійку тенденцію переходу голосового трафіку в цифровий: абоненти здебільшого вітали один одного в месенджерах і відправляли аудіо- та відеопривітання за допомогою мобільного інтернету.

Джерело: lifecell

Disqus Comments Loading...