Рубрики Новости

ПриватБанк передумав переводити ФОП та корпоративних клієнтів на SmartID — банк непомітно видалив анонс та стверджує, що його «не так зрозуміли»

Опубликовал
Володимир Скрипін

25 червня ПриватБанк повідомив про суттєві зміни в порядку застосування електронного підпису — перехід на КЕП SmartID для ФОП та корпоративних клієнтів. Нововведення викликало негативну реакцію серед клієнтів.

Зрештою оригінальний пост мовчки видалили з сайту. Тепер у коментарі AIN пресслужба банку повідомила, що переходити на SmartID необов’язково, а для ФОП та інших нічого не зміниться — вони й надалі можуть використовувати підписи, які генеруються за попередньою технологією, захищені паролем та зберігаються в пам’яті ПК або на запам’ятовувальний пристрій.

Як повідомлялось вище, повідомлення про обов’язковий перехід ФОП та корпоративних клієнтів на SmartID з відключенням інших способів, безслідно зникло з сайту ПриватБанку, то ж повний текст більше недоступний. Але, як відомо, з інтернету нічого не зникає безслідно, і відповідне твердження ще можна знайти в результатах пошуку Google.

Скрін з результатів пошуку Google, де видно фрагмент вже видаленого прессрелізу з повідомленням про відключення інших способів (крім нового КЕП SmartID) для підтвердження особистості на онлайн-сервісах та підписання електронних документів

Як бачимо, в прессрелізі ПриватБанку прямим текстом було сказано, що «Інші способи будуть відключені».

Що показово, тепер в банку стверджують, що «в ці дні йшла промокампанія цієї послуги і її тези могли невірно зрозуміти». Інакше кажучи, ми все не так зрозуміли.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Доповнено: Офіційний коментар ПриватБанку

«ПриватБанк звертає увагу клієнтів на можливості більш сучасного способу використання цифрового підпису через сервіс SmartID і активно рекламуватиме цю технологію для своїх клієнтів. При цьому, банк на даний момент не планує відмовлятися від «класичних» способів використання КЕП: Клієнти ПриватБанку, юрособи та підприємці можуть використовувати як SmartID, так і КЕП (ЕЦП) на флешках»

прессслужба ПриватБанку

Disqus Comments Loading...