Рубрики Новости

SoftServe та ГО «‎Навчай українською» створили онлайн-платформу для популяризації української мови

Опубликовал
Володимир Скрипін

SoftServe до дня мови та писемності, який сьогодні відзначають в Україні, анонсувала запуск сайту для популяризації української мови серед викладачів позашкільних гуртків та секцій. Платформу створено у межах співпраці з ГО «‎Навчай українською».

Сайт створено для просування ініціативи «‎Навчай українською» серед викладачів. Також там зібрана інформація щодо різноманітних активностей. Зокрема, мовомаратони та челенджі, у межах яких учасники практикують українську та опановують професійну лексику. За останній рік участь у заходах взяло близько 2000 викладачів та ще 1000 розпочали навчання цього листопада.

Сайт також пропонує перелік гуртків та секцій (танцювальні студії, музичні школи, спортивні секції тощо), де викладають лише українською мовою. Наразі він налічує понад 400 закладів у Києві, Харкові, Одесі, Запоріжжі та Дніпрі. Цей список постійно доповнюється та розширюватиметься на інші міста України.

Курс Quality Assurance (QA) від Mate academy.
Курс QA — ідеальний для новачка. Від основ тестування до складних стратегій — опануйте всі технології, щоб жодна помилка не змогла вас оминути. Ми впевнені в якості нашого курсу, тому гарантуємо вам працевлаштування після його завершення.
Зареєструватись на курс

Автори проєкту обіцяють активно розвивати платформу та розширювати її функціональні можливості. Наразі волонтери працюють над створенням блоку новин, покращенням налаштувань та функціоналу для челенджів та маратонів.

«Вчителі та вихователі гуртків часто бояться переходити на українську, бо відчувають, що невпевнено нею володіють. Ми дуже раді, що така чудова ініціатива «Навчай українською» може допомогти їм із цим, а студенти нашої ІТ-Академії та фахівці SoftServe — технічно підтримали проєкт та створили для них сайт. Так, українці можуть отримувати інформацію про гуртки, де вже викладають українською, та проходити мовомаратони та челенджі з української мови»

Ігор Когут,

старший ментор ІТ-Академії SoftServe.

У 2020/2021 навчальному році відбулись два 21-денних челенджі “Навчай українською”, в яких взяло участь півтори тисячі викладачів та тренерів з Києва, Запоріжжя та Дніпра. Їх підсумком цих челенджів став сімейний фестиваль МовоСфера (19 вересня, Київ) із презентацією українськомовних гуртків у сферах: танцю, співу, театру, спорту, рукоділля, блогінгу, відеозйомки. Під час фестивалю у прямому ефірі між Дніпром, Запоріжжям та Києвом пройшов масштабний танцювальний флешмоб з популяризації української мови.

  • SoftServe — найбільша глобальна ІТ-компанія з українським корінням, що працює у сфері розробки програмного забезпечення та надання консультаційних послуг. Штат налічує 12 000 співробітників, а головні офіси розташовані у Львові та Остіні (штат Техас, США). Розробницькі центри компанії знаходяться у Львові, Києві, Дніпрі, Харкові, Рівному, Івано-Франківську, Чернівцях, Софії (Болгарія) та Вроцлаві, Білостоку, Глівіце та Варшаві (Польща).
  • «‎Навчай українською» — громадська ініціатива з метою популяризація української мови в освіті. До неї входять небайдужі громадяни та представники різних громадських організацій, зокрема Української гуманітарної платформи, Порталу мовної політики, спільноти “Мова об’єднує”, батьки, волонтери.
Disqus Comments Loading...