Рубрики НовостиWTF

Соцсеть X/Twitter Илона Маска убрала возможность пожаловаться на дезинформацию накануне выборов в Австралии

Опубликовал
Юрій Орос

Соцмережа Ілона Маска X, яка раніше називалася Twitter, відключила функцію, яка дає змогу користувачам повідомляти про дезінформацію щодо виборів, повідомила дослідницька організація Reset.Tech Australia, що викликало нове занепокоєння щодо неправдивих наративів, які поширюються напередодні голосувань у США та Австралії.

Функцію запровадили у 2022 році, вона давала змогу користувачам повідомляти про дописи, які, на їхню думку, вводять в оману щодо політики. Минулого тижня X видалила категорію «політика» зі свого випадаючого меню в усіх юрисдикціях, окрім Європейського Союзу, передає Reuters.

Що характерно, напередодні, скарги на соцмережу були саме зі Старого Світу. Віцепрезидентка Єврокомісії назвала X Ілона Маска — «найбільшим джерелом дезінформації щодо російської агресії проти України» та вагомим фактором, який може вплинути на результати виборів у Словаччині.

Онлайн-курс "Створення електронної музики" від Skvot.
Практичний курс про те, як знайти власний стиль та написати й зарелізити свій перший трек.
Програма курсу і реєстрація

Це відбувається менш ніж за три тижні до референдуму в Австралії (14 жовтня), першого за чверть століття на якому голосуватимуть за зміни до конституції з метою створення консультативного органу корінних народів при парламенті, і за 14 місяців до президентських виборів у США.

Disqus Comments Loading...