Рубрики Новости

У 2021 році кількість користувачів е-послуг в Україні збільшилась до 60% (Топ-10 держпослуг від Мінцифри)

Опубликовал
Сергій Кулеш

За 2021 рік Уряд суттєво розширив для українських громадян можливості отримання послуг онлайн та мінімізував значну кількість бюрократичних процедур. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час чергового засідання Кабінету Міністрів України, що відбулося сьогодні, 29 грудня 2021 року.

«Найкращий показник якості роботи — це те, що все більша кількість громадян користуються е-послугами та оцінюють їхні переваги. Відсоток користування е-сервісами впродовж року зріс з 53% до 60%», — зауважив очільник Уряду.

Як зазначив Прем’єр-міністр, за 2021 рік на Порталі Дія додалося більше 20 електронних послуг, а в мобільному застосунку Дія реалізовано 15 нових послуг та впроваджено відображення 6 нових цифрових документів, зокрема внутрішнього та міжнародного COVID-сертифікатів.

«Цього року також почалася цифровізація соціальних послуг. Запроваджено нову Єдину інформаційну систему в соціальній сфері, що дозволить автоматизувати всі процеси у галузі, зменшити час отримання послуг та забезпечити їх кращу адресність», — підкреслив Денис Шмигаль.

Англійська для початківців від Englishdom.
Для тих, хто тільки починає вивчати англійську і хоче вміти використовувати базову лексику і граматику.
Реєстрація на курс

Глава Уряду також зауважив, що система дозволить економити для держбюджету близько 10 млрд грн щорічно на процесингу соціальних послуг. За його словами, це дійсно важлива реформа з точки зору комфорту громадян та ефективності витрачання коштів платників податків.

У свою чергу Міністерство цифрової трансформації підготувало добірку Топ-10 держпослуг, які українці шукали на порталі у 2021 році:

  1. Грошова компенсація Пакунка малюка
  2. Реєстрація місця проживання
  3. єПідтримка
  4. Витяг з ЄДР
  5. Довідка ОК-7
  6. Реєстрація шлюбу
  7. Витяг з реєстру платників єдиного податку
  8. єМалятко
  9. Допомога малозабезпеченим сім’ям
  10. Обмін водійського посвідчення

Зазначимо, що гід з державних послуг — це портал, де можна знайти інформацію про понад 2 тисячі держпослуг. 1,8 млн українців вже скористалися Гідом, а щодня його відвідують у середньому 10 тисяч нових користувачів.

Джерело: Уряд України

Disqus Comments Loading...