Рубрики Новости

У 2021 році «Київстар» забезпечив можливість доступу до 4G для більш як 90% населення України

Опубликовал
Сергій Кулеш

Наприкінці грудня 2021 року «Київстар» збільшив територію радіо покриття мережі у 7 областях України і включив технологію 4G/LTE ще на 26 базових станціях. Як результат, мешканці 49 населених пунктів, де проживає 25 тисяч людей, вже можуть користуватись швидкісним мобільним інтернетом.

Це, зокрема, населені пункти Лопатинці, Петрані, Малишівка (Вінницької обл), Будище, Любисток, Шампанія (Черкаської), Красний Кут, Торецьке, Новоандріївка (Донецької), Яблуневе, Тужилів, Дубове (Київської), Затишне, Яковлівка, Ржавець (Харківської). На сьогодні мережа 4G Київстару працює на території 16 тисяч населених пунктів України.

У цілому компанія завершує 2021 рік з високими показниками по охопленню України зв’язком 4G — вже понад 90% співгромадян можуть користуватись доступом до нових мобільних технологій.

Телеком-оператор планує продовжити будівництво нових мобільних мереж і зосередиться на покритті 4G-зв’язком автомобільних доріг. У 2021 році Київстар прискорив будівництво базових станцій уздовж автотрас Київ – Харків, Київ – Одеса, Київ – Львів, Решетилівка – Дніпро. А це — понад 1800 кілометрів шляху. Задля реалізації цього проекту компанія інвестувала у будівництво 33 нових базових станцій та в переобладнання ще 50 базових станцій. На сьогодні проект з покриття зв’язком 4G ключових автодоріг виконано майже на 90%.

Онлайн-курс Бізнес-аналіз. Basic Level від Ithillel.
В ході курсу студенти навчаться техніці збору і аналізу вимог, документуванню та управлінню документацією, управлінню ризиками та змінами, а також навчаться моделювати процеси і прототипуванню.
Приєднатися

«Цифровізація України потребує великих інвестицій. Саме з цією метою між Урядом України та мобільними операторами в 2019 році на інвестиційному форумі у місті Маріуполь було підписано меморандум, який передбачає встановлення прозорого і передбачуваного регулювання і обмеження фіскального навантаження на мобільних операторів, яке, зокрема, полягає у встановленні мораторію на підвищення ключового галузевого податку – рентної плати за користування радіочастотним ресурсом. Ми дуже сподіваємося, що в 2022 році відповідний законопроект буде внесений Урядом та підтриманий Парламентом» — прокоментував директор з регуляторного забезпечення Київстар Олександр Когут.

Зазначимо, що з 2018 року і по сьогодні Київстар інвестував в Україні понад 20 мільярдів гривень — у будівництво мереж LTE, придбання ліцензій, покращення якості зв’язку. Завдяки цьому кількість абонентів, які користуються високошвидкісним мобільним інтернетом, збільшилась в 2021 році на 32% – до 12 мільйонів.

Джерело: Київстар

Disqus Comments Loading...