Рубрики Новости

ЗМІ: у ЄС вирішили виключити Україну із «зеленого списку» для подорожей. У МЗС відповіли, що «тотального закриття кордонів Євросоюзу не буде»

Опубликовал
Володимир Скрипін

Посли країн Європейського союзу на засіданні 5 листопада 2021 року вирішили виключити Україну із «зеленого списку» для поїздок до ЄС в умовах пандемії. Про це повідомив журналіст Радіо Свобода Рікард Йозвяк у Twitter та агентство «Інтерфакс-Україна» з посиланням на дипломатичні джерела.

У ЗМІ повідомляють, що рішення прийняли на тлі зростання захворюваності на коронавірус в Україні, а офіційно про це повідомлять вже на початку наступного тижня — ЄС оновлює склад «зеленого переліку» кожні два тижні. Нагадаємо, Україна перебуває у «зеленого списку» для поїздок до ЄС з 15 липня.

Розмови про виключення України із «зеленого списку» для поїздок в ЄС не припиняються з початку жовтня цього року, коли в нашій країні (і по всьому ЄС також) почала стрімко погіршуватися ситуація з захворюваністю на коронавірус. До цього часу Україна лишалась у «зеленому списку» для поїздок до ЄС та враховуючи те, що більшість областей вже перейшли «червону» зону карантину, рішення про виключення (якщо воно буде прийняте) не стане великою несподіванкою. Річ у тім, що це рішення має рекомендаційний характер — кожна європейська країна має право сама вирішувати, кого пропускати до своєї країни, та встановлювати відповідні карантинні обмеження. Власне, деякі країни вже посилили обмеження — наприклад, з 11 жовтня Франція і Німеччина закрилися для невакцинованих українців.

На повідомлення в ЗМІ майже відразу відреагував міністр закордонних справ Дмитро Кулеба — у своєму твіттері він наголосив, що виключення України з «зеленого списку» ЄС не призведе до тотального закриття кордонів Євросоюзу.

Онлайн- курс Front-end Basic від Ithillel.
В рамках курсу Front-end Basic студенти без досвіду в розробці вивчають HTML і CSS та вчаться верстати сайти. Після успішного закінчення курсу студенти отримують достатньо знань і навичок для верстки сайту будь-якої складності.
Дізнатися більше

«Це рекомендація, а фінальні рішення ухвалюватиме кожна окрема країна ЄС. МЗС України активно працює з партнерами, аби зберегти максимальну свободу подорожей для українців»

Дмитро Кулеба

міністр закордонних справ України

  • Від початку пандемії в Україні виявили 3 032 951 випадок COVID-19. З них 2 492 419 — одужали, а 70 842 людини померли від ускладнень захворювання. Протягом 4 листопада в Україні виявили 26 488 нових випадків COVID-19.
Disqus Comments Loading...