Рубрики Новости

Україна піднялась на шість позицій у рейтингу паспортів світу Henley & Partners

Опубликовал
Володимир Скрипін

Консалтингова компанія Henley & Partners опублікувала нову редакцію індексу паспортів 2021 року — Україна в ній зайняла 35-те зі 110 місць, піднявшись на шість позицій у порівнянні з минулим роком.

У період з січня по березень 2021 року Україна уклала безвізові угоди з Арубою, Кюрасао, Гренадою, Сен-Мартеном і Карибськими Нідерландами. Тепер українці можуть відвідувати без візи або з візою після прибуття 136 країн.

Як змінювався «авторитет» українського паспорта в рейтингу Henley & Partners у період з 2006 по 2021 роки

Перше місце у The Henley Passport Index вже кілька років поспіль займає Японія, громадянам країни Вранішнього Сонця відкриті кордони 193 країн світу. На другому місці — сінгапурський паспорт, який відкриває можливість для безвізових подорожей по 192 країнам світу. На третьому місці — Німеччина і Південна Корея (191).

Попри те, що після спалаху COVID-19 в Індексі відбулося обмаль змін, деякі з країн все ж продемонстрували суттєвий прогрес за останнє десятиліття. У другому кварталі 2021 року Китай піднявся відразу на 22 позиції — з 90-го місця з можливістю подорожувати 40 країнами світу до 68-го місця і доступом до 77 країн світу. Ще одна країна, яка показала разючий темп зростання  з 2011 року — ОАЕ: з 65-го на 15-е місце. ОАЕ ведуть активні дипломатичні переговори з країнами по всьому світу. З паспортом ОАЕ можна подорожувати по 174 напрямках без візи або з візою після прибуття.

Курс-професія "Web Design" від Skvot.
Для тих, хто давно хоче опанувати професію вебдизайнера, але не знає, з чого почати.Після 4 місяців навчання — старт в карʼєрі з двома кейсами у портфоліо.
Програма курсу і реєстрація

На останніх місцях індексу — Сирія (29), Ірак (28) та Афганістан (26).

Актуальний рейтинг найвпливовіших паспортів світу за версією Henley & Partners
  • Henley & Partners щоквартально аналізує візові правила 227 країн і територій світу, та ранжує офіційні документи держав світу за принципом безвізового доступу їх громадян в інші країни. Позиція країни в рейтингу визначається кількістю країн, у які її громадяни можуть в'їжджати без попереднього оформлення віз (без візи або з візою після прибуття).
  • У січні 2021 року був опублікований рейтинг Passport Index компанії Arton Capital з дещо іншими результатами — в ньому перше місце «найсильнішим» був визнаний паспорт Німеччини зі 134 країнами. Україна в цьому рейтингу була на 28 місці зі 89 країнами без візи.
Disqus Comments Loading...