Рубрики Новости

Україна піднялась на три позиції та зайняла 38 місце у рейтингу паспортів світу (між Парагваєм і Сербією)

Опубликовал
Володимир Скрипін

Консалтингова компанія Henley & Partners опублікувала оновлений рейтинг паспортів 2021 року — Україна зайняла 38 місце в списку 199 країн світу, тоді як минулого року наша країна посідала 41 місце.

 

Як змінювався «авторитет» українського паспорта в рейтингу Henley & Partners у період з 2006 по 2021 роки

У новому рейтингу Україна розмістилась між Парагваєм і Сербією. Українці можуть відвідувати без візи або з візою після прибуття 136 країн.

Актуальний рейтинг найвпливовіших паспортів світу за версією Henley & Partners

Лідери «індексу паспортів» Henley & Partners як і раніше — Японія та Сингапур. Громадянам цих країн відкриті кордони 192 країн світу. Друге місце поділяють Німеччина і Південна Корея (191). Водночас третє місце займають одразу чотири країни: Фінляндія, Італія, Люксембург та Іспанія (190). На останніх місцях, як і раніше, — Сирія (29), Ірак (28) та Афганістан (26).

  • Henley & Partners щоквартально аналізує візові правила 227 країн і територій світу, та ранжує офіційні документи держав світу за принципом безвізового доступу їх громадян в інші країни. Позиція країни в рейтингу визначається кількістю країн, у які її громадяни можуть в'їжджати без попереднього оформлення віз (без візи або з візою після прибуття).
Disqus Comments Loading...