Рубрики Новости

Українцям та українкам, які зроблять бустер, виплатять додатково 500 гривень в межах програми «єПідтримка», а літнім людям дозволять витратити допомогу на комуналку

Опубликовал
Володимир Скрипін

Дорослим людям, які зроблять третю дозу вакцини від коронавірусу (бустер), додатково виплатять ще 500 гривень допомоги в межах програми «єПідтримка» «єПідтримка» — президентська ініціатива з підтримки бізнесу, за якою українці та українки із сертифікатом про повну вакцинацію можуть отримати по 1 000 грн від держави. Перший этап з виплати допомоги у «Дії» стартував 19 грудня 2021 року. Розширення ініціативи анонсував президент України Володимир Зеленський у відеозверненні 24 січня.

У відеозверненні президент закликав вакцинуватись проти COVID-19 тих, хто це ще не зробив, та окремо відзначив, що всупереч різкому зростанню захворюваності, яке наразі спостерігається в Україні, рівень госпіталізації майже вдвічі менший у порівнянні з піком захворюваності восени 2021 року, рівень смертності набагато менший, а у медзакладах зайнято 28% ліжок, виділених для хворих на COVID-19. Зеленський наголосив на необхідності подальшого збільшення темпів вакцинації в Україні, тому команда президента працює над її стимулюванням.

«Є чітке розуміння, що імунітет зростає після кожної наступної дози вакцини, а стратегія «бустеризації» вже стала єдиним стандартом для всіх розвинених країн. Бустеризація — це бустерна доза, третя доза вакцини, і в рамках програми «єПідтримка» буде видано ще 500 гривень, плюс для тих громадян, які отримуватимуть третю дозу щеплення»

із відеозвернення Володимира Зеленського 24 січня (момент з 4:13). 

Також Зеленський анонсував додаткове розширення «єПідтримки» для літніх людей — протягом лютого вони отримають можливість використанням цих грошей на оплату комунальних послуг. Окрім того, у найближчому майбутньому програма пошириться на підлітків віком від 14 до 18 років — вони теж зможуть отримати допомогу. Крім базових цілей, на спорт, музеї, кіно, театри, подорожі та інше, вони зможуть витрачати гроші у сфері освіти — на освітні курси, послуги та програми.

Курс-професія "Motion Designer" від Skvot.
Навчіться створювати 2D- та 3D-анімації у софтах After Effects, Cinema 4D та Octane Render. Протягом курсу ви створите 14 моушн-роликів, 2 з яких — для реального клієнта.
Детальніше про курс

Відсьогодні люди, старші за 60 років, можуть також використовувати тисячу за вакцинацію за програмою «єПідтримка» на купівлю ліків.

  • Офіційний старт програми «єПідтримка» відбувся 19 грудня 2021 року. Програма триватиме рік — до 18 грудня 2022 року та реалізовуватиметься в декілька етапів. На першому етапі отримання коштів відбуватиметься через додаток «Дія». На другому етапі (ІІ-ІІІ квартал 2022 року) буде запропоновано альтернативний офлайн-механізм, над яким зараз працюють. Люди, які не мають смартфонів, зможуть подати звернення на отримання допомоги в офлайн форматі.
  • Станом на 24 січня громадянам вже виплачено 7,5 млрд грн.
Disqus Comments Loading...