Рубрики Новости

Українська Вікіпедія святкує 18-річчя — за 2021 рік її відвідали понад 891 мільйон разів

Опубликовал
Володимир Скрипін

30 січня 2004 року в українськомовному розділі Вікіпедії було створено першу статтю — Атом. З того часу українська Вікіпедія стала найбільшою онлайн-енциклопедією українською мовою.

Сьогодні українська Вікіпедія посідає 17 місце у світі серед 325 мовних розділів. Вона налічує понад 1 мільйон 134 тисячі статей (позначка у 1 млн 100 тис. статей онлайн-енциклопедія перетнула у липні 2021 року), а за 2021 рік її відвідали понад 891 мільйон разів.

На честь 18 річниці з дня народження онлайн-енциклопедії ГО «Вікімедіа Україна» проводить Вікімарафон — кампанію з наповнення Вікіпедії якомога більшою кількістю нових статей. Долучитися до покращення Вікіпедії українською мовою можуть усі охочі. У 2021 році 270 учасників та учасниць аналогічного марафону створили понад 800 нових статей.

Усі учасники, які створять принаймні одну статтю під час Вікімарафону, отримають від організаторів сувеніри з логотипом Вікіпедії.

Курс English For Tech: Speaking&Listening від Enlgish4IT.
Після курсу ви зможете найкраще презентувати свої досягнення, обговорювати проекти та вирішувати повсякденні завдання англійською мовою. Отримайте знижку 10% за промокодом TCENG.
Дізнатись про курс
  • «Вікімедіа Україна» — громадська організація, що займається підтримкою і популяризацією української Вікіпедії. Крім цього, вона працює над розвитком інших проєктів Фонду Вікімедіа в Україні, а також над розвитком вільних ліцензій і вільних знань. «Вікімедіа Україна» існує з 2009 року та є єдиною в Україні організацією зі статусом регіонального відділення Фонду Вікімедіа.
Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Володимир Скрипін