Рубрики Новости

Українські COVID-сертифікати в Дії успішно пройшли технічне оцінювання в Євросоюзі

Опубликовал
Володимир Скрипін

Міністерство цифрової трансформації України повідомило, що «ковідні сертифікати», які наразі тестуються в «Дії», успішно пройшли технічне оцінювання з боку ЄС. Це означає, що уряд став на крок ближче до повноцінного визнання документів та їх інтеграції з європейською системою.

«Технічна команда, залучена для оцінювання з боку ЄС, високо оцінила термін реалізації, точність і відповідність українських COVID-сертифікатів вимогам у специфікаціях ЄС»

із повідомлення Мінцифри

В Мінцифрі уточнюють, що попереду залишився останній крок — політична частина взаємовизнання. У міністерстві очікують погодження від Єврокомісії та підписання відповідних угод про взаємне визнання COVID сертифікатів найближчим часом.

Розробкою та технічною реалізацією «ковідних сертифікатів» для спрощення закордонних подорожей в «Дії» спільно займаються команди Мінцифри, МОЗ, НСЗУ, МЗС, ДПСУ.

Онлайн-курс "Project Manager" від Laba.
Станьте проджектом, що вміє передбачати ризики наперед і доводити проєкт до результату, який хочуть замовники. Поділиться досвідом Павло Харіков, former Head of PMO в Kyivstar.
Програма курсу і реєстрація

Точна дата офіційного запуску послуги та її інтеграції з європейською системою поки невідома.

Disqus Comments Loading...