Рубрики Новости

Українські Вікіцитати увійшли в десятку найбільших мовних розділів

Опубликовал
Сергій Кулеш

26 березня 2016 року Українські Вікіцитати обійшли французькі за кількістю статей, посівши 10-е місце. Зараз в українських Вікіцитатах близько 4135 статей (станом на 28 березня 2016), понад 12 тис. усіх сторінок, понад 62,5 тис. редагувань. Проект активно розвивається і є вже певні локальні успіхи: 16 серпня 2015 р. закінчено створення статей про усіх на той момент лауреатів Нобелівської премії з літератури (у жовтні доповнено новим лауреатом — Алексієвич Світлана Олександрівна), чого нема у жодному іншому розділі.

Також під час Місяця покращення необхідних статей (Топ-1000 і Топ-10000), що проходить у Вікіпедії, було створено усі відсутні статті про персоналії зі списку Топ-1000, а це і мореплавці-першовідкривачі Жак Картьє, Васко да Гама, Марко Поло, і видатні науковці Енріко Фермі, Карл Фрідріх Гаус, Йоганн Кеплер, і політики Карл I Великий, Людовик XIV, Сулейман I Пишний.

29 січня 2016 р. започатковано проект «Цитата дня», запропонований адміністратором Sergento. Кожен користувач може номінувати улюблену цитату на певну дату, щоправда вона має бути актуальною: бути цитатою людини, або про людину, що народилася чи померла у цей день, стосуватися історичної події (свята, пам’ятного дня), що відбулася/відбуватиметься у цей день тощо. Інші користувачі мають право підтримати цю пропозицію або ні, висловити зауваження або й запропонувати іншу цитату на голосування. При кількох номінаціях перемагає цитата з найбільшим позитивним сальдо. Цитата дня тісно пов’язана з аналогічною рубрикою у Вікіпедії.

Курс-професія "Junior Data Analyst" від robot_dreams.
Комплексний курc для всіх, хто хоче опанувати нову професію з нуля.На прикладі реальних датасетів ви розберете кожен етап аналізу даних.
Програма курсу і реєстрація

Нагадаємо, що Вікіцитати — це вільне інтернет-зібрання цитат відомих осіб, висловів із книг, фільмів тощо. Сайт створений Фондом Вікімедіа із застосуванням технології «вікі».

Джерело: Вікімедіа Україна

Disqus Comments Loading...