Рубрики Новости

Український фонд стартапів вже підтримав більше 240 команд на суму $6,3 млн (кожен другий стартап-переможець вже залучив додаткові інвестиції)

Опубликовал
Сергій Кулеш

Український фонд стартапів відзначив другу річницю, з нагоди чого розповів про підсумки своєї діяльності та плани на майбутнє. Зокрема, міністр фінансів України Сергій Марченко розкрив інформацію щодо передбаченого у держбюджеті 2022 року фінансування УФС — сума складе 50 млн гривень.

В рамках заходу відбувся наймасовіший в історії України пітчинг стартапів, що було офіційно зафіксовано представниками Національного реєстру рекордів України. Загалом участь в ньому прийняли 122 команди, кожна з яких мала 1,5 хвилини часу, щоб презентувати свою ідею або продукт.

Станом на день проведення заходу Фонд отримав більше чотирьох тисяч заявок від стартапів, з яких більше 240 отримали фінансування на загальну суму у розмірі 6,3 млн доларів США (166,9 млн гривень). За статистикою кожен другий стартап-переможець вже залучив додаткові інвестиції, загальна сума яких дорівнює близько 30 млн доларів США.

На самому початку своєї діяльності серед інструментів підтримки стартапів були лише два: гранти у розмірі 25 тисяч доларів США для стадії pre-seed і 50 тисяч для seed. На сьогоднішній день арсенал значно розширився і тепер включає: гранти до 10 тисяч доларів для проходження акселерації в українських та міжнародних акселераторах, інноваційні ваучери в розмірі до 10 тисяч доларів для участі в міжнародних заходах, програму «Корпоративні інновації» разом з Європейською Бізнес Асоціацією, яка допомагає метчити стартапи і корпорації, а також різноманітні нефінансові можливості, серед яких освітні програми, буткемпи, хакатони, демо дні та інші. Сумарно стартап может отримати від Фонду до 95 тисяч доларів США.

Онлайн-курс "Маркетолог" від Laba.
Пройдіть повний шлях розробки маркетингових стратегій на практиці та з фідбеком від CEO бренд-маркетингової агенції.
Програма курсу і реєстрація

Починаючи з 2022 року до пітчів вперше на постійній основі долучаться інвестиційні партнери, серед яких венчурні фонди TA Ventures, iCLUB, Flyer One Ventures, BRISE Capital та JKR Investment Group. Їхньою метою є підвищення уваги до українських стартапів та їх популяризація серед потенційних інвесторів.

В кінці кожного року Український фонд стартапів традиційно нагороджує команди стартапів і експертів за особливі досягнення в певних номінаціях в рамках USF Awarding 2021. Цього разу переможцями серед стартапів стали:

  • Номінація The Audience Choice за найкращий pre-seed стартап. Команда Re:zume.
  • Номінація The Audience Choice за найкращий seed стартап. Команда Dots Platform.
  • Номінація The Best Woman-led Startup. Команда Mosqitter.
  • Номінація Proactive Startup. Команда Caretech Human.
  • Номінація Growth of the Year. Команда Awesomic.
  • Номінація Social Impact Startup. Команда ComeBack Mobility.
  • Номінація The Youngest Startup. Команда QUDI.
  • Номінація Investor’s Bestie. Команда UPSWOT.
  • Номінація Pitch Day Score Leader. Команда VR Inn.
  • Номінація Breakthrough of the Year. Команда EFFA.

Зазначимо, що Український фонд стартапів є державним фондом, започаткованим за ініціативою Кабінету Міністрів України. Місія фонду – сприяти створенню та розвитку технологічних стартапів на ранніх стадіях (pre-seed та seed), з метою підвищення їх глобальної конкурентоспроможності. Процес відбору стартапів для надання грантів відбувається на конкурсній основі: компанії оцінюються та обираються радою незалежних інвестиційних експертів.

Джерело: УФС

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Сергій Кулеш