Рубрики Новости

«Укроборонпром» візьметься за створення українських бойових роботів

Опубликовал
Володимир Скрипін

На виробничих потужностях заводу «Меридіан» ім. Сергія Корольова, який входить до концерну «Укроборонпром», планується налагодити лінію з серійного виробництва українських бойових роботів. Це передбачено договором про співпрацю, який підписали «Укроборонпром», «Інноваційний холдинг Sikorsky Challenge» і команда розробників проєкту «Мобільні бойові роботи».

Мова про проєкти, які були відібрані серед фіналістів конкурсу стартапів Sikorsky Challenge-2021, створених українськими науковцями й винахідниками. Ці розробки пройшли попередній відбір, під час якого фахівці оцінювали їхню інноваційність, технологічну завершеність, можливість розгортання виробництва на потужностях «Меридіану» та інші аспекти.

Найпершим планують втілити в життя проєкт «Мобільні бойові роботи» — безекіпажні наземні компактні машини, які призначені для виконання логістичних, розвідувальних і бойових завдань, зокрема вогневої підтримки та розмінування.

Завод Укроборонпрому буде відповідати за серійне виробництво, а холдинг Sikorsky Challenge забезпечить маркетинговий супровід.

Онлайн-курс Frontend-разробник від Powercode academy.
Курс на якому ти напишеш свій чистий код на JavaScript, попрацюєш із різними видами верстки, а також адаптаціями проектів під будь-які екрани. .
Зарееструватися

«Це має стати ще одним вдалим прикладом співпраці між наукою та виробництвом. Наш завод готовий до таких викликів і наш пріоритет на сьогодні – налагодження виробництва бойових мобільних роботів, які можуть стати зброєю майбутнього, значно підсилити обороноздатність нашої держави та дати потужний імпульс для подальшого розвитку інноваційних сфер економіки».

Ольга Руденко,

директорка з розвитку ВАТ «Меридіан» ім. С.П. Корольова

Створення бойових — одна з п’яти інноваційних ініціатив заводу в оборонній сфері. Інші чотири проєкти, реалізацію яких планують розпочати згодом, стосуються протидії ворожим БПЛА, розмінування територій за допомогою дронів, мережевих технологій інтелектуального відеомоніторингу повітряного простору у видимому та інфрачервоному діапазонах частот і  високоточного наведення засобів ураження повітряних об’єктів, а також створення економічного електродвигуна.

Залишається пригадати нещодавню вельми примітну розробку американської компанії Ghost Robotics — чотирилапого робота Vision 60 з переконливою автоматичною гвинтівкою на спині.

Disqus Comments Loading...