Рубрики Новости

«Укрпошта» побудує новий автоматизований логістично-сортувальний центр у Дніпрі за $49 млн

Опубликовал
Сергій Кулеш

«Укрпошта» уклала угоду про будівництво нового автоматизованого сортувального комплексу у Дніпрі, завершення всіх робіт зі зведення сортувального центру заплановане до кінця першого півріччя 2023 року. Новий автоматизований сортувальний комплекс буде розташований на околиці обласного центру (вул. Кротова, 24), неподалік від аеропорту Дніпра. Загальна площа земельної ділянки, на якій він буде збудований, становить 8,47 га.

Сьогодні, 19 листопада 2021 року, генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський та заступник директора компанії Гранд Імпекс Максим Онуфрієнко за участі міністра інфраструктури Олександра Кубракова, голови комітету з питань транспорту та інфраструктури Верховної Ради Юрія Кісєля, голови Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Резніченка підписали угоду про початок будівництва автоматизованого логістично-сортувального комплексу у Дніпрі.

«Тривалий час важливі державні компанії, на кшталт Укрпошти чи Укрзалізниці, асоціювались з неефективним управлінням та збитковим плануванням. Однак зараз ситуація змінюється. Ми бачимо, що головний поштовий оператор країни залучає кошти міжнародних інвесторів у розвиток логістичної інфраструктури. Йдеться про 7 автоматизованих сортувальних хабів у опорних регіонах, зокрема і Дніпрі.

Це дозволить Укрпошті не лише якісно виконувати власну соціальну функцію, а і на рівні послуг конкурувати з приватним сектором. Також нагадаю, що на цьому тижні парламент ратифікував гарантійну угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком. Це означає, що реалізація проєкту рухається за планом, і ми маємо на цьому шляху підтримку як Уряду, так і народних депутатів», — зазначив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Повністю автоматизований Дніпровський сортувальний комплекс стане основним центром обробки і сортування поштових відправлень для Центральної України. За попередніми підрахунками, мінімальний час та обсяг обробки посилок зросте до 35 тис. одиниць на годину, а письмової кореспонденції — до 15 тис. листів на годину, що дозволить значно скоротити строки доставки та підвищити якість послуг.

Курс English For Tech: Speaking&Listening від Enlgish4IT.
Після курсу ви зможете найкраще презентувати свої досягнення, обговорювати проекти та вирішувати повсякденні завдання англійською мовою. Отримайте знижку 10% за промокодом TCENG.
Дізнатись про курс

На 24 тис. м2 передбачені зони з приймання, обробки, сортування преси, листів, відправлень, окремо кур’єрської доставки. Планується, що сортувальний центр працюватиме в режимі 24/7, завдяки чому можна буде скоротити час обробки до 3-5 годин і, відповідно, забезпечити швидку та своєчасну доставку по всій території країни.

«Дніпровський сортувальний комплекс буде потужним хабом для Центральної України. Адже область межує із 7 іншими регіонами, а у самому місті розташовані головні офіси великих компаній, зокрема ритейлерів, для яких швидка та якісна доставка до кінцевого споживача є вирішальною.

Цей комплекс – частина великого проєкту нової логістичної мережі Укрпошти. Ми вже уклали угоди на будівництво подібних хабів у Києві та Львові, на черзі інші регіони. В комплексі це дозволить Укрпошті вийти на більш високий рівень якості доставки завдяки повній автоматизації процесів», — зазначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Відбір підрядника на будівництво сортувального центру проводився через систему електронних закупівель РroZorro. За умовами тендера, будівництво сортувального центру обійдеться в $49 млн з ПДВ. Завершення всіх робіт зі зведення сортувального центру заплановане до першого півріччя 2023 року. Укрпошта та переможець торгів укладають договір оренди терміном 8 років із можливістю купівлі-продажу протягом терміну оренди.

Нагадаємо, що 7 вересня Укрпошта уклала угоду на будівництво логістично-сортувального центру в Борисполі, який стане якорем розвитку логістичного технопарку під Києвом та потенційно об’єднає близько десятка українських та міжнародних компаній-партнерів Укрпошти. Вже 29 вересня аналогічна угода була підисана зі Львовом.

У рамках стратегії модернізації Укрпошта залучила близько 100 млн євро для будівництва автоматизованих сортувальних хабів, регіональних депо та закупівлі автомобілів для пересувних відділень. Зокрема, проєкт модернізації логістичної мережі оцінюється у 60 млн євро. Відповідні угоди було укладено восени 2020 року за участі Укрпошти, Міністерства інфраструктури України та міжнародних фінансових установ – ЄБРР та ЄІБ. Проєкт модернізації логістичної мережі передбачає побудову 7 автоматизованих сортувальних центрів та перебудову логістичної мережі на 61 регіональне депо. Нові сортувальні об’єкти планується автоматизувати за рахунок надсучасного швидкого обладнання та створити сучасну інформаційну інфраструктуру, тим самим оптимізувати час на обробку відправлень, надати можливість отримання замовлень від корпоративних клієнтів 24/7 та обробки їх протягом 4 годин.

Усі нові будівлі будуть побудовані з використанням сучасних енергозберігаючих технологій та впровадження екологічних методів захисту довкілля й сертифіковані за міжнародними стандартами BREEAM.

Джерело: Укрпошта 

Disqus Comments Loading...