Рубрики Новости

Уряд України продовжив адаптивний карантин та режим надзвичайної ситуації до 1 жовтня 2021 року

Опубликовал
Сергій Кулеш

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що уряд України вирішив продовжити адаптивний карантин та режим надзвичайної ситуації до 1 жовтня 2021 року. За його словами, поточна епідемічна ситуація контрольована, але фахівці починають фіксувати перші негативні тенденції щодо збільшення госпіталізацій з коронавірусом.

«Уряд готує лікарні, а кількість ліжок з підведеним киснем наразі складає майже 100%. Крім того, окремо закуплено 15 тисяч кисневих концентраторів, які дозволять лікувати українців на амбулаторному етапі» — зазначив Денис Шмигаль.

Також очільник українського Уряду розповів, що за минулий тиждень в Україні зробили майже 1 млн щеплень.

«Будемо й надалі прискорювати темпи вакцинації. Вакцина у нас є в достатній кількості, аби кожен бажаючий міг отримати захист. Поставки відбуваються регулярно, як за рахунок державного бюджету, так і у вигляді допомоги від наших міжнародних партнерів», — наголосив Денис Шмигаль.

Онлайн-курс "Тестування API" від robot_dreams.
Навчіться працювати з API на просунутому рівні та проводити навантажувальні тестування, щоб виявляти потенційні проблеми на ранніх етапах розробки.
Програма курсу і реєстрація

Нагадаємо, що адаптивний карантин діяв в Україні до 31 серпня. З 5 серпня змінилися правила перетину кордону і контрольних пунктів в’їзду-виїзду, пов’язані з карантином.

Учора Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет повідомив, що при будь-якому рівні епідемічної небезпеки освітній процес триватиме. Якщо заклад освіти не зможе працювати в очному форматі, будуть організовані інші форми (змішана чи дистанційна) і діти продовжуватимуть навчання. Міністр також зазначив, що МОН спільно з Міністерством охорони здоров’я опрацьовує різні варіанти організації освітнього процесу, щоб він був безперервним і відбувався у безпечному середовищі.

Міністерство охорони здоров’я України повідомило, що за добу 10 серпня 2021 року в Україні зафіксовано 1 122 нові підтверджені випадки коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 54, медпрацівників – 31). За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у м. Київ (186), Запорізькій (96), Донецькій (89), Харківській (81) та Дніпропетровській (70) областях.

Також за минулу добу:

  • госпіталізовано – 648 осіб;
  • летальних випадків – 25;
  • одужало – 1 160 осіб;

За весь час пандемії в Україні:

  • захворіло – 2 261 354 особи;
  • одужало – 2 193 752 особи;
  • летальних випадків – 53 149;
  • проведено ПЛР-тестувань – 11 582 812.

Джерело: Денис Шмигаль

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Сергій Кулеш