Рубрики Новости

Уряд розширив програму «єПідтримка» та дозволив витрачати тисячу за вакцинацію на ліки — з 24 січня та лише літнім людям 60+

Опубликовал
Володимир Скрипін

19 січня відбувся спільний онлайн-брифінг Мінцифри та Мінекономіки щодо розширення програми  «єПідтримка» «єПідтримка» — президентська ініціатива з підтримки бізнесу, за якою українці із сертифікатом про повну вакцинацію можуть отримати по 1 000 грн від держави. Перший этап з виплати допомоги у «Дії» стартував 19 грудня 2021 року — з 24 січня українці, старші 60 років, зможуть витратити 1000 грн за вакцинацію проти COVID-19 на придбання ліків в аптеках.

Українці віком 60+ зможуть придбати за кошти програми «єПідтримка» ліки в аптечних закладах та інтернет-аптеках. Купити можна буде будь-які лікарські засоби, дозволені для застосування в Україні, як за рецептом лікаря, так і без нього.

Банки перевірятимуть вік людини у момент проведення платежу. Коли саме вона оформила картку — не важливо, головне, щоб на момент купівлі ліків їй вже виповнилося 60 років. Звісно, обов’язковими умовами для отримання допомоги за програмою «єПідтримка» лишаються повний курс вакцинації та «зелений» COVID-сертифікат у «Дії».

За кошти, отримані за програмою «єПідтримка», можна буде придбати виключно лікарські засоби, а не будь-які товари, що реалізуються в аптеці. Наприклад, не можна буде купити препарати недоведеної ефективності, такі як дієтичні добавки, а також косметичні засоби чи медичні прилади, як-от апарати для вимірювання тиску, інгалятори тощо. Як саме це будуть контролювати, не уточнюється.

Онлайн-курс "Чистий код та патерни проєктування" від robot_dreams.
Прискорюйте й спрощуйте процес розробки.Під менторством лектора з 15-річним досвідом ви навчитеся застосовувати 20+ шаблонів, опануєте рефакторинг і принципи чистого коду.
Детальніше

З початку запуску програми «єПідтримка» вже понад 7,3 млн українців подали заявки у «Дії» на отримання 1000 грн. Станом на 19 січня громадянам вже виплачено 7,2 млрд грн. Майже 1,5 млрд грн з отриманих коштів українці вже витратили.

Відповідно до умов програми 1000 грн можуть отримати всі повнолітні громадяни України, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19. Кошти надаються на 4 місяці з моменту отримання, витратити їх можна як онлайн, так і офлайн (шляхом безготівкового розрахунку через термінал компанії).

Офіційний старт програми відбувся 19 грудня 2021 року. Програма триватиме рік — до 18 грудня 2022 року та реалізовуватиметься в декілька етапів. На першому етапі отримання коштів відбуватиметься через додаток «Дія». На другому етапі (ІІ-ІІІ квартал 2022 року) буде запропоновано альтернативний офлайн-механізм, над яким зараз працюють. Люди, які не мають смартфонів, зможуть подати звернення на отримання допомоги в офлайн форматі.

Також у найближчих планах з розвитку проєкту — надати можливість отримати 1000 грн допомоги вакцинованим підліткам віком від 12 до 17 років.

Disqus Comments Loading...