Рубрики Новости

В Україні нова хвиля коронавірусу: до «помаранчевої» зони потрапили сім областей

Опубликовал
Тетяна Нечет

В Україні стрімко зростає захворюваність на коронавірус. Вже сім областей перебувають у «помаранчевій» зоні епідемічної небезпеки поширення COVID-19. До Івано-Франківської, Рівненської, Сумської та Чернівецької з 20 січня додалися Житомирська, Львівська та Тернопільська області. Тобто, крім існуючих обмежень, місцеві органи влади можуть вводити додаткові.

В Україні сім областей перебувають у «помаранчевій» зоні епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Фото: МОЗ

Кількість інфікованих зростає: протягом 19 січня коронавірус підтвердили у 18 479 українці (з них — у 2044 дітей та 492 медпрацівників), повідомили в Міністерстві охорони здоров’я (МОЗ). Добою раніше нових підтверджених випадків було 12 815.

«Це свідчить про те, що в Україні розпочався спалах. Епіцентр — західна Україна. Найбільш ускладнена епідситуація в Івано-Франківській області. Негативна динаміка вже спостерігається у Чернівецькій, Львівській та Тернопільській», — додав Віктор Ляшко, очільник Міністерства охорони здоров’я.

За його словам, Міністерство охорони здоров’я вже направило подання про розгляд на засіданні Державної комісії з ТЕБ та НС питання про запровадження в Івано-Франківській області «червоного» рівня епідемічної небезпеки.

Основи Python для школярів від Ithillel.
Відкрийте для вашої дитини захопливий світ програмування з нашим онлайн-курсом "Програмування Python для школярів". Ми вивчимо основи програмування на прикладі мови Python, надаючи зрозумілі пояснення та цікаві практичні завдання.
Зареєструватися

Міністр охорони здоров’я додав, що штам «Омікрон» виявлений у 149 країнах. Цей варіант коронавірусу також зафіксовано у 10 регіонах України: Дніпропетровській, Житомирській, Київській, Одеській, Полтавській, Тернопільській, Львівській, Івано-Франківській, Херсонській областях та Києві.

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Тетяна Нечет