Рубрики Новости

Від сьогодні люди віком від 60 років можуть витрачати тисячу за вакцинацію на придбання ліків в аптеках

Опубликовал
Володимир Скрипін

Від сьогодні люди старші 60 років в Україні можуть витратити 1000 грн за вакцинацію проти COVID-19, отримані за програмою «єПідтримка» «єПідтримка» — президентська ініціатива з підтримки бізнесу, за якою українці та українки із сертифікатом про повну вакцинацію можуть отримати по 1 000 грн від держави. Перший этап з виплати допомоги у «Дії» стартував 19 грудня 2021 року, на придбання ліків в аптеках — як онлайн, так і офлайн. Про це повідомили у Мінцифрі.

Постанову, яка розширює дію програми «єПідтримка» на лікарські засоби, уряд ухвалив на засіданні 19 січня. Відсьогодні вона набула чинності.

За умовами ініціативи, за кошти, отримані по программі «єПідтримка», дозволяється купляти виключно лікарські засоби (дозволені для застосування в Україні, як за рецептом лікаря, так і без нього), а не будь-які товари, що реалізуються в аптечних закладах та інтернет-аптеках.

Банки перевірятимуть вік людини у момент проведення платежу. Коли саме вона оформила картку — не важливо, головне, щоб на момент купівлі ліків їй вже виповнилося 60 років. Звісно, обов’язковими умовами для отримання допомоги за програмою «єПідтримка» лишаються повний курс вакцинації та «зелений» COVID-сертифікат у «Дії».

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Не можна буде купити препарати недоведеної ефективності, такі як дієтичні добавки, а також косметичні засоби чи медичні прилади, як-от апарати для вимірювання тиску, інгалятори тощо.

З початку запуску програми «єПідтримка» вже понад 7,3 млн українців подали заявки у «Дії» на отримання 1000 грн. Станом на 19 січня громадянам вже виплачено 7,2 млрд грн. Майже 1,5 млрд грн з отриманих коштів українці вже витратили.

  • Офіційний старт програми відбувся 19 грудня 2021 року. Програма триватиме рік — до 18 грудня 2022 року та реалізовуватиметься в декілька етапів. На першому етапі отримання коштів відбуватиметься через додаток «Дія». На другому етапі (ІІ-ІІІ квартал 2022 року) буде запропоновано альтернативний офлайн-механізм, над яким зараз працюють. Люди, які не мають смартфонів, зможуть подати звернення на отримання допомоги в офлайн форматі.
  • У найближчих планах з розвитку проєкту «єПідтримка» — виплата 1000 грн допомоги вакцинованим підліткам віком від 12 до 17 років.
Disqus Comments Loading...