Рубрики Новости

Віталій Кличко: «Підняття тарифів на проїзд в громадському транспорті Києва відбудеться, але це буде компроміс, а не 20-25 грн»

Опубликовал
Сергій Кулеш

В ефірі одного з телеканалів міський голова Віталій Кличко зазначив, що подорожчання проїзду в громадському транспорті відбудеться, але не розповів коли та на скільки.

«На сьогодні проїзд у Києві найдешевший в Європі, й ми бачимо, що мери інших міст підняли проїзд, і у Львові, і, здається, в Запоріжжі. У нас транспортна галузь дотаційна. Майже 3 мільярди гривень ми дотуємо – це і зарплати, і рухомий склад, і дороги, і метро потрібно будувати, і на це все потрібні гроші», – поділився Кличко.

Мер відмовився назвати хоч приблизну вартість проїзду, але пообіцяв, що до 20-25 гривень не підійматимуть.

«Будемо розбирати це на молекули і презентувати. Одне можу сказати, що тема підняття тарифу назріла, але можу гарантувати, що до 20-25 гривень підіймати ми ні в якому разі не плануємо… Я не виключаю, що підвищення буде найближчим часом, але однозначно зробимо так, щоб це підвищення не вдарило сильно по людях», – запевнив він.

Онлайн-курс "2D Animation" від Skvot.
Покроково та з фідбеком від лекторки увійдіть у 2D-анімацію через вивчення софтів, інструментів та створення кейсу у портфоліо.
Програма курсу та реєстрація

Зазначимо, що 21 травня Львів підвищив вартість разового квитка з 7 до 10 гривень. Водночас за умови придбання квитка онлайн ціна становить 8,50 гривні. У Запоріжжі проїзд подорожчав з 1 травня з 5 до 7 гривень в автобусах та з 4 до 6 гривень у трамваях і тролейбусах.

Нагадаємо, що 13 травня «Київпастранс» та «Київський метрополітен» звернулися до столичної влади із закликом виділити з бюджету 4 млрд грн або підвищити тарифи на проїзд в громадському транспорті до 21-25 грн. Після цього Київрада звернулася до Кабміну з проханням компенсувати проїзд пільговиків, щоб Києву не довелося суттєво піднімати тарифи у громадському транспорті.

Джерело: ЕП

Disqus Comments Loading...