Рубрики Новости

Vodafone розширив покриття 4G-мережі на півтисячі населених пунктів та показав рейтинг «найшвидших» міст і областей

Опубликовал
Сергій Кулеш

Оператор Vodafone Україна продовжив розширювати мережу 4G і протягом першого кварталу 2021 року підключив швидкісний мобільний інтернет в понад 550 населених пунктах України. Завдяки розвитку національного покриття в діапазоні LTE 900 МГц, компанія значно збільшила доступність швидкісного інтернету, в першу чергу, в невеликих населених пунктах.

Після запуску 4G, завдяки високій швидкості, абоненти Vodafone можуть набагато активніше користуватися мобільним інтернетом та сервісами на базі 4G, зокрема, стримінгом HD TV, онлайн-іграми, хмарними сервісами, а також «інтернетом речей», телемедициною, smart-управлінням енергетикою і сільським господарством, електронними мобільними гаманцями.

Рейтинг ТОП-10 областей за швидкістю мережі 4G на сьогодні виглядає так:

  1. Одеська обл,
  2. Дніпропетровська обл,
  3. Тернопільська обл,
  4. Волинська обл,
  5. Сумська обл,
  6. Вінницька обл,
  7. Херсонська обл,
  8. Полтавська обл,
  9. Черкаська обл,
  10. Львівська обл.

Серед обласних центрів «найшвидші» міста розподілилися наступним чином:

Онлайн-курс "Створення текстів" від Skvot.
Великий практичний курс для розвитку скілів письма та створення історій, які хочеться перечитувати Результат курсу — портфоліо з 9 робіт та готовність братися за тексти будь-яких форматів.
Детальніше про курс
  1. Миколаїв,
  2. Чернігів,
  3. Рівне,
  4. Вінниця,
  5. Херсон,
  6. Дніпро,
  7. Одеса,
  8. Львів,
  9. Запоріжжя,
  10. Черкаси.

В компанії зазначили, що незважаючи на складну економічну ситуацію, Vodafone інвестував 2020 року в будівництво мережі 3,8 млрд грн, в 1,5 рази збільшивши за рік кількість базових станцій. Загалом інвестиції Vodafone у період активного будівництва мереж швидкісного інтернету в 2015–2020 роках перевищили 28,8 млрд грн.

Джерело: Vodafone Україна

Disqus Comments Loading...