Рубрики Новости

Вперше за всю історію атомної енергетики України одночасно запрацювали всі 15 енергоблоків АЕС

Опубликовал
Володимир Скрипін

Державне підприємство «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» повідомило про одночасну роботу усіх 15 енергоблоків на українських атомних електростанціях — це сталося вперше в історії атомної енергетики України.

З грудня 2021 року «Енергоатом» працював 14-ма енергоблоками з 15-ти, забезпечуючи стабільне проходження осінньо-зимового періоду. 30 січня 2022 року о 05:45 енергоблок №4 Рівненської атомної електростанції під’єднали до електромережі після завершення середнього планово-попереджувального ремонту та перевантаження ядерного палива.

Зауважень до роботи основного устаткування активних енергоблоків та персоналу АЕС немає, обладнання функціонує в заданому режимі. Наразі триває набір потужності.

Державне підприємство «Енергоатом» — оператор усіх активних АЕС України (Запорізької (вона ж найбільша в Європі АЕС), Рівненської, Южно-Української та Хмельницької). ДП забезпечує приблизно 55% генерації електроенергії в країні, а в осінньо-зимові періоди частка атомної енергетики, яка досі лишається найдешевшою, в загальному обсязі генерації сягає під 70%.

Disqus Comments Loading...