Google відкриває фонд підтримки стартапів в Україні. Можна подати заявку на отримання до $100 тис.

Опубликовал
Партнерский материал

Весна 2022 року стала надзвичайно складною для всіх українських стартапів, зокрема й для VanOnGo – платформи доставки споживачам на основі штучного інтелекту. Команда переорієнтувала свою діяльність на доставку гуманітарної допомоги, “але була емоційно та фізично виснажена війною, волонтерством та перенесенням бізнесу за межі України”, – розповідає засновник В’ячеслав Левченко. Завдяки практичній підтримці та безвідсотковому фінансуванню від Google for Startups Ukraine Support Fund, команді VanOnGo вдалося зосередитися на розвитку бізнесу в ЄС, майже вдвічі збільшивши річний дохід та здійснивши понад 500 000 успішних доставок. “Фонд підтримки України став рятівним кругом, який надихнув команду рухатися вперед”, – сказав В’ячеслав. “Всі засновники VanOnGo – українці. Ми підтримуємо нашу країну і хочемо допомогти її економіці якомога швидше відновитися”.

Партнерський матеріал?

Саме тому Google за підтримки Міністерства цифрової трансформації України відкриває додатковий Фонд підтримки Google для стартапів в Україні (Google for Startups Ukraine Support Fund) у розмірі 10 мільйонів доларів США для розширення підтримки українських компаній. Реєстрація на отримання до 100 000 доларів США у бездольовому фінансуванні, а також менторської підтримки з боку Google та підтримки продуктів на сайті.

Прийом заявок триває до 5 червня 2024 року за посиланням.

Окрім цього, стартапи можуть отримати додаткові 350 000 доларів США у вигляді кредитів Google Cloud, щоб допомогти своїм командам відповідально працювати та досягати більшого з меншими ресурсами. На сьогодні ініціатива надала 58 стартапам загалом 5 мільйонів доларів США у вигляді безкоштовних грантів та практичної технічної підтримки для розвитку їхнього бізнесу та сприяння відновленню української економіки.

Для того, щоб подати заявку, стартапи повинні мати принаймні одну юридичну особу, зареєстровану в Україні, а також мінімально життєздатний продукт (MVP) з продемонстрованою бізнес-ефективністю. Незважаючи на те, що це не є обов’язковою умовою, компанії, які використовують штучний інтелект для вирішення соціальних проблем, матимуть пріоритет. Засновники зможуть використати бездольову грошову винагороду, щоб продовжити зростання, відновити бізнес-операції, які постраждали через війну, або створити основний продукт для вирішення нових завдань.

Переможців нового Фонду підтримки стартапів Google for Startups Ukraine буде оголошено поетапно: у червні та вересні 2024 року, а також протягом 2025 року.

Дізнатися більше про Фонд підтримки Google для стартапів в Україні та подати заявку можна на сайті Фонду.

Партнерський матеріал?

Подати заявку

Disqus Comments Loading...