Рубрики Огляди

Огляд MagSafe аксесуарів Moft: магнітний комплект-сендвіч

Опубликовал
Глеб Перерва

Сьогодні на огляді комплект-сендвіч аксесуарів для iPhone від Moft, що створюють своєрідну екосистему: бездротовий MagSafe повербанк Moft Snap Battery, чохол для iPhone з MagSafe Moft Snap Case та магнітна підставка-гаманець Moft Snap-On, які кріпляться один до одного. Детально розглянемо аксесуари, розповімо про місячний досвід використання та порівняємо їх із конкурентами (в першу чергу з аналогічними позиціями від Apple).

Повербанк Moft Snap Battery

Комплектація, дизайн та ергономіка

Повербанк Moft Snap Battery поставляється в картонних пакунках та комплектується лише зарядним дротом. USB-C to USB-C дріт не звичайний, а із додатковим тканевим захистом та магнітним кріпленням, аби взагалі позбавити користувача необхідності підʼєднувати кабелі. Це зручно, хоча зʼємний конектор і випирає із корпусу повербанку, проте це ніяк не впливає на його експлуатацію.

Корпус зроблено із фактурного пластика з імітацією шкіри. На правій грані розташовано порт USB-C, на лівій кнопку ввімкнення, на задній — тиснення під форму MagSafe і технічна інформація. На лицьовій стороні розташовано назву бренду та чотири діоди світлової індикації рівня заряду.

Ергономічно пристрій зручний – повербанк займає мінімум місця та не заважає користуватись смартфоном під час заряджання. Корпус приємний тактильно та має чудовий зовнішній вигляд. Moft Snap Battery бувають чорного, коричневого, темно-синього та фіолетового кольорів. На огляді був коричневий та чорний колір які виглядають однакового гарно, але на коричневому краще видно фактуру під шкіру.

Онлайн-курс "Project Manager" від Laba.
Станьте проджектом, що вміє передбачати ризики наперед і доводити проєкт до результату, який хочуть замовники. Поділиться досвідом Павло Харіков, former Head of PMO в Kyivstar.
Програма курсу і реєстрація

Досвід використання Moft Snap Battery

На мій погляд, MagSafe аксесуари — одна із найбільш корисних та недооцінених функцій сучасних iPhone. Це максимально зручна опція бездротової зарядки залишається без уваги багатьох користувачів та ще більше нею обділені бездротові повербанки. Moft Snap Battery — тонкий, майже непомітний серед інших речей. Це пристрій, який можна без дискомфорту закинути в сумку чи кишеню аби підзарядити смартфон на ходу і без дротів.

Від 0% до 100% повербанк заряджається за 1 годину 40 хвилин. Ємність акумулятора становить 3400 мАг, а зазначена швидкість заряджання 7,5W.

На практиці Moft Snap Battery може зарядити iPhone 13 з 20% до 79-82%, що становить лише трохи більш ніж половину заряду смартфона, а отже і фактична ємність суттєво менша за номінальну, проте це норма для бездротових павербанків. Час заряджання смартфона до повного розряду повербанку варіюється:

  • 1 години 17 хвилин – смартфон не використовується під час заряджання
  • 1 години 52 хвилин – смартфон активно використовується під час заряджання

Тобто пристрою не достатньо для повноцінної зарядки навіть невеликого, відносно моделей Pro Max, акумулятору iPhone 13, але це не та категорія девайсів які розраховані на повноцінну багаторазове заряджання, такі повербанки скоріше про комфорт та зручний доступ до додаткової енергії, який не буде заважати в повсякденному використанні та займати велику кількість місця.

В моєму особистому сценарії присутні 3 типи повербанків:

  • Великі та з максимальною потужністю для стаціонарного використання на кшталт Anker 737;
  • Середньогабаритні повербанки на 5000-10000 мАг, які можна взяти із собою в наплічнику у подорож. Тут буде потрібно декілька разів зарядити смартфон повністю;
  • Легкі та компактні бездротові повербанки як Moft Snap Battery чи Anker 622. Вони не заважатимуть своїми розмірами навіть в кишені джинсів та можуть бути використані без дротів і з підвищеним рівнем ергономіки (магнітні зарядки які не потрібно окремо тримати під час заряджання смартфона).

Варто зазначити, що повербанк відмовляється заряджатись від 15W та 20W зарядних пристроїв та нормально заряджається лише від 5W. Принаймні від тих ЗП, що були в наявності під час тестування. Також його неможливо зарядити від більшого повербанка Anker 737, тому що Moft Snap Battery починає живити інший повербанк, оскільки підтримує заряджання пристроїв по дроту, а не тільки бездротовим методом, проте це не мінус.

Ціна та конкуренти

Вартість Moft Snap Battery становить 2 490 грн при номінальному обʼємі акумулятора 3400 мАг та потужності заряджання 7,5W.

Apple MagSafe Battery Pack обійдеться користувачеві в 4 299 грн за які Apple пропонує номінальних 3000 мАг та 1460 мАг реального обʼєму, при потужності заряджання 7,5W та 15W при підключенні до зарядного пристрою (до речі на момент написання огляду сторінка MagSafe Battery Pack в Apple Store відсутня).

Anker Magnetic Battery 622 коштує 2 999 грн за номінальних 5000 мАг та 3273 мАг реального обʼєму; потужність заряджання 7,5W, а також в Anker вже є вбудована підставка.

Baseus Magnetic Mini 20W 10000 коштує 1 999 грн за номінальних 10000 мАг та 6300 мАг фактичних; при потужності заряджання 15W. Це вже значно більш габаритний пристрій та Apple не просто так обмежили швидкість заряджання від MagSafe повербанків до 7,5W, але ця категорія зарядок має своє місце на ринку, особливо зважаючи на ціну.

Чохол Moft Snap Case

Дизайн та досвід використання Moft Snap Case

Прозорий чохол із якісного товстого пластику, з приємним натиском клавіш та високими захисними бортиками блоку камер і дисплею. За місяць активного використання чохол майже не змінив свій зовнішній вигляд – відсутнє пожовтіння пластику та суттєві подряпини.

Це дуже субʼєктивно, але візуально це один із кращих прозорих чохлів з MagSafe які можна знайти на ринку, через акуратні плавні лінії MagSafe кільця та ледь помітні декоративні елементи, хоча здавалося б що може бути простіше ніж прозорий чохол. Всього доступно три кольори: чорний, білий та прозорий.

Сам MagSafe тримається так само міцно як коли смартфон без чохла, що далеко не завжди можна побачити на аксесуарах навіть дорожчих брендів: до прикладу UAG Dot Magsafe Marshmallow тримається помітно слабкіше.

Ціна та конкуренти

Moft Snap Case коштує 1 150 грн.

Apple Clear Case with MagSafe for iPhone 15 коштує 2 799 грн.

Apple Clear Case with MagSafe for iPhone 13 коштує 2 499 грн.

UAG Plyo MagSafe for iPhone 15 Pro Max коштує 1 999 грн.

ArmorStandart Clear Magsafe for iPhone 15 Pro коштує 499 грн.

Звісно завжди можна придбати собі кейс від одного із сотень китайських виробників іще дешевше, проте якість пластику, магнітів та захисні властивості таких виробів є доволі сумнівними.

Підставка-гаманець Moft Snap-On

Дизайн та досвід використання

Підставка-гаманець Moft виконана зі штучної шкіри із щільною тканиною всередині. Магніт чіпкий, за місяць використання підставка ні разу не відчипилась від смартфону випадково як при використанні із чохлом, так і без нього. При використанні із силіконовими чохлами зчеплення ще краще, так що імовірність його втратити дуже низька. Товщина підставки 5 мм, а вага 30 грамів.

Найбільш варіативний вибір кольорів серед всіх аксесуарів Moft: чорний, фіолетовий, темно-синій, бежевий, жовтий, помаранчевий, сірий, блакитний, коричневий, білий, золотий та зелений.

Ціна та конкуренти

Гаманець-підставка Moft Snap-On коштує 950 грн.

Тоді як Гаманець Apple FineWoven Wallet коштує 2 699 грн, а підставка-тримач Belkin MagSafe Mac коштує 1 515 грн.

Спільне використання

При використанні одразу двох аксесуарів виходить доволі товстий бутерброд. З плюсів такого набору зазначу можливість відокремлення повербанку та гаманця за необхідності. Також їхнє повноцінне роздільне використання як самостійних аксесуарів – в результаті підвищена варіативність. Проте також це можна вважати мінусом для тих користувачів яким зручніше використовувати повербанки із вбудованими підставками.

Магніт повербанку міцно тримає смартфон, так що можна не перейматись про те що він відвалиться та використовувати його під час заряджання вертикально та горизонтально. Так само міцно тримається і підставка – iPhone 13 можна за необхідності навіть підвісити на ньому чи користуватись смартфоном в горизонтальному положенні, при статичному навантаженні смартфон буде триматись.

Варто зазначити що користувачі смартфонів на Android також можуть використовувати аксесуари Moft за допомогою магнітного кільця імітатора MagSafe.

Disqus Comments Loading...