Технології в сучасних смартфонах: фішки для геймерів, розумні датчики і особливості камер

Опубликовал
Партнерский материал

У мережі з’явилися свіжі фото флагмана бренду Google – Pixel 8 Pro. На знімках видно, що новинка отримає потрійну камеру, датчик температури тіла й оновлений дизайн. Крім цього, гаджет обладнають накопичувачем на 128 ГБ, він підтримуватиме бездротову та реверсивну зарядки.

У партнерському тексті розповідаємо, які ще технології використовують у сучасних https://comfy.ua/ua/smartfon/ смартфонах.

 

Партнерський матеріал?

Можливості екранів

Від дисплея залежить, наскільки зручно користувачеві сприймати інформацію. Сучасні гаджети обладнують екранами з такими технологіями:

  1. Мультитач. Фішка особливо актуальна для геймерів, дизайнерів і графічних редакторів. Завдяки цій технології пристрій розпізнає одночасно кілька натискань. Кліки передаються на центральний процесор, чип швидко обробляє запити.
  2. Частота оновлення від 120 Гц. Такою характеристикою можуть похвалитися не всі смартфони, в основному тільки флагмани. Висока частота оновлення забезпечує плавні переходи між сценами при перегляді відеоконтенту чи під час геймінгу.
  3. Адаптація до джерела світла. Спеціальні датчики аналізують, наскільки яскраве освітлення навколо. Контрастність дисплея адаптується до зовнішніх чинників, щоб користувачу було максимально зручно.
  4. Захисне покриття від синього випромінювання. Очі не відчувають дискомфорт і не втомлюються, якщо ви тривало дивитесь в екран.

Бездротові технології

Виробники все частіше відмовляються від роз’єму 3,5 мм для навушників та інших пристроїв у корпусах – це економить простір всередині. Порти займають багато місця, а якщо їх прибрати, можна зробити корпус тонким чи вбудувати батарею з більшою потужністю. Сучасні смартфони обладнують такими бездротовими модулями:

  • NFC. З таким чипом можна не брати із собою гаманець або кредитну картку. Сплатити легко – для цього треба просто прикласти гаджет до термінала. Це набагато безпечніше, адже для підтвердження транзакції необхідно пройти Face ID, біометричний контроль або ввести код-пароль.
  • Bluetooth. Його використовують для під’єднання бездротової гарнітури. Наприклад, можна легко замінити класичні навушники TWS-моделями. Вони компактніші, не мають кабелів, які часто заплутуються. Крім цього, через Bluetooth зручно обмінюватися інформацією між двома пристроями.

Практично всі сучасні смартфони обладнують і різними модулями для навігації. Прокладати маршрути під час подорожей набагато зручніше з такими технологіями.

 

Камери: особливості мобільного знімання

Топові флагмани дають змогу знімати фото й відео у крутій якості. До того ж можна використовувати різноманітні ефекти. Наприклад, розмити фон, щоб зробити акцент на об’єкті знімання.

Не менш популярні камери з розумними функціями. Фронтальні об’єктиви зі штучним інтелектом здатні прибрати всі недоліки з обличчя, накласти маску «Макіяж» і навіть змінити колір очей.

Телефони флагманського сегмента обладнують зумом, за допомогою якого легко наближати віддалені об’єкти з мінімальною втратою якості чи зовсім без неї. Завдяки технологіям телефони здатні скласти конкуренцію деяким фотоапаратам. Якщо захоплюєтеся мобільним зніманням і хочете придбати топові моделі з набором корисних функцій, рекомендуємо відвідати інтернет-магазин Comfy.ua.

 

Партнерський матеріал?

Переглянути нові флагмани

 

Disqus Comments Loading...