Українські фермери можуть продавати за кордон онлайн. Які інструменти надає агромаркетплейс «Гленділ»

Опубликовал
Партнерский материал

«Гленділ» став першим в Україні агромаркетплейсом, який дає можливість кожному місцевому фермеру експортувати врожай. Це найлегший спосіб взяти участь у міжнародній торгівлі, знайти покупців за кордоном, вибрати найкращу для себе ціну й укласти безпечно угоду. Платформу запустили із жовтня, відтоді там уже 1784 реєстрації фермерів і декілька десятків угод.

У партнерському матеріалі із «Гленділ» його команда розповідає, як працює ця система та чому вона вигідна для фермерів.

Партнерський матеріал?

Чому варто переходити в цифру

Олександр Груєв, CEO та засновник «Гленділ»

Кожен українець вже звик до «Дії» – держави в застосунку, де можна отримати різні довідки за декілька хвилин. monobank і «Приватбанк» показали, що банківська система може бути зручною, швидкою та навіть не потребує звернення до відділень.

Агросектор не повинен залишатися поза диджитал-трендом, і саме агромаркетплейс «Гленділ» прибирає розрив між традиційною агроторгівлею та цифрою. Це не просто маркетплейс, а й хвиля цифровізації в сільському господарстві, яка дає можливість українським фермерам і виробникам розширити ринок збуту і продати свій врожай за кордон онлайн.

Олександр Груєв, CEO та засновник «Гленділ»: «У “Гленділ” я поєднав свій майже 15-річний досвід міжнародної торгівлі та бачення цифрового майбутнього агросфери України. Для мене ця платформа не просто бізнес, я хочу зробити міжнародну торгівлю доступною кожному фермеру. Ми велика аграрна країна, і навіть у такі тяжкі часи у нас є багато можливостей, які тільки треба вміти використати».

Які проблеми вирішує платформа для агробізнесу

Війна все змінила, і агросектор України зіткнувся з багатьма проблемами. «Гленділ» допоможе розв’язувати їх у таких випадках:

  • коли немає можливості продати товар за конкурентною ціною;
  • збільшились ризики, пов’язані зі зберіганням товару;
  • фермери не знають, чи зможуть продати свій врожай;
  • ціни на ринку України залишаються низькими через логістичні проблеми;
  • збільшення запасів сільськогосподарської продукції на внутрішньому ринку.

Наша місія – підтримати українські фермерські господарства та виробників під час війни та перевести взаємовідносини на агроринку в цифру.

Зареєструватися на «Гленділ» можна за посиланням

 

Продаж врожаю у складних умовах

Для того щоб фермер зміг вижити у складні часи, потрібно весь час слідкувати за змінами, трендами і пробувати нове. Першими завжди приєднуються бізнеси-інноватори, які готові використовувати сучасні інструменти й хочуть полегшити собі життя у веденні справ. Але із часом міжнародна онлайн-торгівля зерновими культурами стане нормою для всіх наших аграріїв.

«Гленділ» будує таку екосистему, яка підтримуватиме всіх учасників ринку – від фермерів, торговельних компаній до брокерів і посередників. Кожен учасник агроекосистеми цінний та отримує свою вигоду від реєстрації на платформі. Ми нікого не прибираємо із процесу торгів, а надаємо кожному свої інструменти. «Гленділ» – це звичний для всіх учасників процес торгівлі, тільки онлайн і без кордонів.

Фермер або торговельна компанія отримують доступ до більшої кількості пропозицій на ринку та можуть вибирати, на яких умовах, коли та куди вигідніше продати врожай.

Брокери та посередники можуть вибирати, у кого купити чи кому продати товар. Так торгівля стане легшою та дозволить проводити більшість процесів онлайн.

«Гленділ» гарантує те, що кожна угода надійна, та підтримує на кожному етапі. А якщо виникнуть спірні ситуації, він допомагатиме їх вирішити.

Так фермери зможуть зосередитись на тому, що вони роблять найкраще – вирощувати якісну продукцію, а «Гленділ» допоможе продати її на вигідних умовах у потрібний час і мінімізує ризики натрапити на ненадійного покупця.

Усі покупці теж верифікуються та перевіряються за допомогою сервісу YouControl і міжнародних відкритих баз даних.

Які інструменти ви отримуєте від «Гленділ»

  • систему торгів у реальному часі, згідно з міжнародним правом;
  • ідентифікацію кожного учасника для надійності та безпечності торгівлі;
  • месенджер, завдяки якому можна узгодити будь-які пункти контракту, обговорити ціни та домовитись про важливі умови;
  • онлайн-сповіщення, з якими ви не пропустите жодної важливої події та повідомлення;
  • бізнес-підтвердження – це документ, який є гарантією вашої угоди та зобов’язанням підписати контракт в обумовлені строки;
  • розрахунок логістики для визначення оптимальної ціни для вашої угоди;
  • аналітику: у кабінеті кожного користувача є дашборд, де можна продивитись аналітичні дані за всіма угодами та лотами.

«Гленділ» постійно вдосконалює та поліпшує платформу, у майбутньому планують ще більше інструментів. Ви можете протестувати її та продати врожай вже цього року, як це зробили декілька десятків фермерів від початку жовтнямоменту запуску платформи.

Як почати користуватися платформою

Платформа є зручною, потрібно пройти лише три кроки:

  1. Зареєструйтеся та опублікуйте заявку.
  2. Перевіряйте нові пропозиції та беріть участь у торгах онлайн. Ви можете бути будь-де – в офісі, у дорозі, на полі – і при цьому вести онлайн-переговори зі смартфона.
  3. Отримайте підтвердження того, що угода успішна. Це можна зробити за допомогою внутрішнього месенджера для обговорення та узгодження всіх умов.

Агромаркетплейс «Гленділ» проведе вас від початку та до останнього етапу – експорту врожаю.

Сервіси агромаркетплейсу «Гленділ»

Коли засновники створювали «Гленділ», то спиралися на великий досвід в агросфері. Це дозволяє команді добре орієнтуватись у всіх процесах і надавати ще більше корисних сервісів. За потреби наші партнери можуть підтримати фермера на будь-якому етапі виконання експортної угоди.

Ось які сервіси ви можете отримати від партнерів «Гленділ»:

  • Перевірка якості. Допомагаємо перевіряти якість продукції в лабораторії та контролюємо при відвантаженні покупцю.
  • Логістика. За потреби весь процес логістики можна зробити «під ключ».
  • Супровід контракту. Афільована компанія може стати стороною договору для забезпечення фермеру оплати, а покупцю – вчасного отримання вантажу.
  • Вантажі, від яких відмовились. Навіть у такій ситуації ми допоможемо мінімізувати втрати і знайти нового покупця.

Тепер в аграріїв є надійний цифровий агропартнер, який допоможе відкрити нові можливості для продажу зернових, горіхів, гарбузового насіння та розширить коло потенційних покупців. Можна не їхати за кордон на конференції в пошуках покупців, а шукати їх на агромаркетплейсі «Гленділ», коли вам зручно.

Реєструйтеся та публікуйте лоти, знайомтеся з новими покупцями і продавайте врожай цього року вигідно та безпечно.

Зараз компанія «Гленділ» також активно набирає команду. Маркетплейс шукає не просто працівників, а справжніх ентузіастів, які бажають зробити свій внесок у розвиток аграрного сектору України. Приєднуйтесь до команди «Гленділ», щоб разом формувати майбутнє агротрейдингу: contact@glendeal.com.

А якщо ви бажаєте стати партнером агромаркетплейсу «Гленділ», пишіть на пошту  public@glendeal.com. Ми пропонуємо розвивати агросектор разом.

Партнерський матеріал?

Зареєструватися на «Гленділ»

Disqus Comments Loading...